1.300 lirayı geçen gram altın için zirve tahminini açıklayan İslam Memiş: 'Bir uyarım var!'

Altın fiyatının güncel durumu yatırımcıların ve vatandaşların gündeminde. "Bir uyarım var" diyen İslam Memiş, zirve altın tahminlerinin 1.300 liranın üzerinde olduğunu detaylandırdı.

1.300 lirayı geçen gram altın için zirve tahminini açıklayan İslam Memiş: 'Bir uyarım var!'

Altın fiyatları, son günlerde en çok araştırılan konulardan biridir. Seri artarken hem vatandaşlar hem de yatırımcılar ekrana kilitlendi. Altın gramının 1550 liralara ulaşması beklenirken, para ve altın piyasası uzmanı İslam Memiş ciddi uyarıda bulundu.

İslam Memiş, gram altın hakkında yaptığı yorumunda altın için en iyi tahmini "Bir uyarı var" diyerek açıkladı. Geçen haftaki değerlendirmesinde Memiş, hem orta ve uzun vadede "rekor rakamlar" vermişti. Memiş, bu haftaki yorumunda şunları söyledi:

"DOLAR VE ONS DEĞER KAZANMASI ALTINI OLUMLU YÖNDE ETKİLER"

1.300 lirayı geçen gram altın için zirve tahminini açıklayan İslam Memiş

"Altın fiyatlarının yeni zirveleri test etmiş olduğu haftayı gerişye bırakmış olduk" diye konuşan İslam Memiş, "Kapalıçarşı'da kur 1320, alış fiyatı 1328 ve devam edeceğiz. Doların ve onsun değer kazanması altının değerini olumlu yönde etkileyecektir.

Geçen hafta, Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen enflasyon verileri önemliydi. Şimdilerde ise gözler Fed'in Mayıs ayı toplantısına çevirldi. 25 baz puan yükselir mi geçer mi? Yılı muhtemelen 25 baz puanlık bir kazançla kapatacak. Bu, ons altı kazançları destekler. Jeopolitik risklerde de artış var."

Altın gramına ilişkin yükseliş ve orta-uzun vadeli tahminini "Bir uyarımız var" sözleri ile devam ettren İslam Memiş, şunları kaydetti:

"Ama bir notumuz var. Kısa vadeli bir düzeltmeye ihtiyacımız var çünkü çok yüksekteyiz." Zamanında altın almayan yatırımcılar için fırsatlar doğacaktır. Önümüzdeki haftalarda burada beklemeye devam edeceğiz. Bu, kar elde etme seanslarında hiç altın almamış veya borcu olmayanlar için bir fırsat olacaktır. Elinde altın olanların yerini dolduramayız. Bu pazar biter, beklemeye devam ederler. Önümüzde 1450-1550 rakamları var."