700 bin kamu ve 90 bin taşeron işçinin zam pazarlığında son durum! Bakan Bilgin: Sorun kökten çözülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, binlerce kamu çalışanı ve taşeron işçilerin zam pazarlıkları hakkında son durumu paylaştı. 700 bin kamu çalışanının ve 902 bin taşeron işçisini ilgilendiren açıklamada dosyanın mecliste olduğu ve taşeronluk sorununun kökten çözüleceği belirtildi.

700 bin kamu ve 90 bin taşeron işçinin zam pazarlığında son durum! Bakan Bilgin: Sorun kökten çözülecek!

Bir süredir merakla beklenen toplu sözleşme görüşme sonuçları hakkında bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 700 bin kamu çalışanıyla imzalanacak toplu iş sözleşmesinin son detaylarını da verdi. Bilgin, konuşmasında ayrıca kadroya geçmeyi bekleyen 90 bin sözleşmeli işçi sorununun da kısa sürede çözüleceğini ifade etti.

İstanbul'da düzenlenen Beyaz Bayrak Ödül Töreni'ne katılan Bakan Vedat Bilgin, deprem nedeniyle çözüm şansı bulamayan taşeronluk konularını net bir şekilde dile getirdi. Bakan Bilgin, taşeron olarak çalışma imkanı olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunu birçok kez söyledim. Ana faaliyette taşeron bulunmamaktadır. Bazı uygulamalar bu politikayı ihlal ediyor. Taşeronluk uygulaması yaygınlaştı. Bu nedenle biz de esas iş olmayan işler dışında ana taşeron işletmeciliğini ortadan kaldıracak bir yönetmelik hazırladık. Dosya Meclis'tedir, Meclis'ten çıkamaz. Karşılaştığımız sorunlardan biri de bu. Onunla da ilgileneceğiz. Çünkü büyük tüketici işlerinde taşeronluk uygulaması kötü bir uygulamadır ve sorunun köküne ineceğiz”

700 bin kamu ve 90 bin taşeron işçinin zam pazarlığında son durum

KAMU İŞÇİLERİNİN ZAM PAZARLIĞINDA SON DETAYLAR

Doğru politikalar uygulandığında çözülmemiş sorun kalmayacağını söyleyen Bakan Bilgin, ramazan tatilinden sonra kalan yetkililerle müzakereler için uzatılmış tarih teklifinde bulundu. Bakan Bilgin, "Memurlarla sürdürdüğümüz toplu sözleşmeyi. Cuma günü Türk-İş ve Hak-İş ile tekrar görüşeceğiz ve uzlaşmaya yakınız. Bu sorunu da çözüme ulaştıracağım" dedi.

ENFLASYONUN ZARAR GÖRDÜĞÜ FİYATLARI AYARLAMAMIZ GEREKİYOR”

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinden bahseden Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez asgari ücret miktarını dolar bazında 455 doların üzerine çıkardık. Bildiğiniz gibi yıllık enflasyon rakamı yüzde 2'ye düştü. Düşecek ama fiyat hala yüksek. Bu yüksek fiyattan mahvolan ücretler var. Bu ücretleri düzenlememiz gerekiyor” dedi.