ABD’li sismologlardan Türkiye için yeni deprem tahmini: 'Büyüklüğü 6,8 olabilir!'

Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırma, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden sorumlu olan fay hattının sıkıştığını ortaya çıkardı. Araştırmacılar, bu sıkışmanın gelecekte başka bir depremi tetikleyebileceği konusunda uyardılar.

ABD’li sismologlardan Türkiye için yeni deprem tahmini: 'Büyüklüğü 6,8 olabilir!'

Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada 6 Şubat günü merkezi Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevresindeki 11 ili etkileyen deprem felaketinde depremleri araştırarak nedenleri belgelendi. Uzaktan algılama yöntemlerini kullanarak, fay hattının bazı bölümlerinin kırılmadan sıkıştırıldığını tespit eden araştırmacılar durumun gelecekte başka bir depremi tetikleyebileceği konusunda uyardı ve olası bir depremin şiddetini de 6.8 şeklinde tahmin ettiler.

ABD’li sismologlardan yeni deprem tahmini Büyüklüğü 6,8 olabilir

DAHA FAZLA ARAŞTIRMA YAPILMASI GEREKİYOR!

Jeofizikçi Sylvain Barbot, enkazı inceledikten sonra, depremin bina yönetmeliğinin öngördüğünden daha fazla sarsıntıya neden olmuş olabileceğini söyledi. Ancak daha fazla araştırmanın yapılmadan konu hakkında kesin bir şey söyleme durumunun imkansız olduğunu söyledi.

Barbot, depremin ne zaman olabileceğini kesin olarak söyleyemediğini ancak Pütürge bölgesindeki fay hattının kaymış olma ihtimalini vurguladı. Deprem olasılığına hazırlanmak için nüfus ve bilime duyulan ihtiyacı vurguladı.