Aile diş hekimliği uygulaması geliyor! Projede 10 bine kadar diş hekimi yer alacak..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Aile diş hekimliği ile ilgili bir uygulamanın hayata geçirilmesi hakkında bir karar aldıklarını bildirdi.

Aile diş hekimliği uygulaması geliyor! Projede 10 bine kadar diş hekimi yer alacak..

Yeni dönemin ilk Kabine toplantısına katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantısının hemen ardından basının karşısına geçti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, SMA'daki son gelişmeleri aktarırken aynı zamanda aile diş hekimliği uygulamalarına ilişkin yeni çalışmalar hakkında bilgiler de verdi.

Aile Diş Hekimliği ile ilgili uygulamanın 3 ilde pilot proje olarak başlattıklarını belirten Bakan Koca, şu anda Türkiye genelinde yaygınlaştırdıklarını ve 10.000 kişiye bir aile diş hekiminin olmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Koca, söz konusu projenin içerisinde de yaklaşık 8 ila 10.000 aile diş hekimi görev yapacağını ifade etti.

Aile diş hekimliği uygulaması geliyor

AİLE DİŞ HEKİMİ UYGULAMASI

Aile diş hekimliği uygulamasını 3 ilde pilot proje olarak başlattığını hatırlatan Bakan Fahrettin Koca, "Şu anda tüm Türkiye'ye yayıyoruz. Yaklaşık 10.000 kişilik bir aile diş hekimi sahibi olmayı planlıyoruz. Bu projede yaklaşık 8 ila 10.000 aile diş hekimi yer alacaktır. Şu anda bu alanda çalışıyorlar. Bu sayıyı, onlarla çalışan diş hekimlerimizin ötesinde yeni alımlarla tamamlamayı dört gözle bekliyoruz” dedi.