AK Parti MYK'dan seçim sonrası ilk toplantı!

AK Parti MYK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başkanlık edilmesiyle birlikte toplandı. Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantının gündeminde yeni kabineyi kimin oluşturacağı da ele alınacak.

AK Parti MYK'dan seçim sonrası ilk toplantı!

AK Parti'nin (MYK) Merkez Yürütme Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlatıldı. AKP'nin genel merkez binasında gerçekleştirilen toplantı saat 16.50'de başladı.

AK Parti'nin MYK toplantısında, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri ele alınacağının söylendiği toplantı da da MYK üyelerinin görev sürelerini etkileyecek genel seçimlerin gözden geçirilmesini içermesi bekleniyor. Bu anlamda MYK'daki tartışmalar Kabine'nin oluşumu açısından önemlidir. MYK, üçlü kuralı izleyen ve vekil ad olmayan bazı adlara sahiptir. Bu isimlerin kabinede değerlendirilebileceğine dair iddialar içeriyor.

AK Parti MYK'dan seçim sonrası ilk toplantı

MYK'DA DEĞİŞİM İNTİMALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha öncesinden alınan karar gereği bu yönde bir adım atmasının halinde MYK üyeliği sonlandırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK'yı yeniden revize etmek isteyebilir. Bütün bu konular bugünkü oturumda ele alınacaktır.