Akşener'den Erdoğan'a Öcalan çıkışı: 'Sol elinde PKK sağ elinde Hizbullah var'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Balıkesir'e gitti ve burada 14 Mayıs seçimleriyle ilgili olarak vatandaşlara seslendi. Akşener, Erdoğan'ın "Vallahi bu Oscarlık bir oyun, iş yalanı" açıklamalarına yanıt verdi. Önce aynaya bakın efendim, sol elinizde PKK, sağınızda Hizbullah var. Sol elinde çocuk katilleri, sağ elinde Gaffar Okan katilleri vardır. Terör örgütlerine yardım ediyorsunuz, nasıl böyle yalan söylersiniz” dedi.

Akşener'den Erdoğan'a Öcalan çıkışı: 'Sol elinde PKK sağ elinde Hizbullah var'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mesela M. Kemal Bey 'Cezaevlerini boşaltacağız' dedi, bu ülke hukuk mu yoksa siz bir şey mi tahliye ediyorsunuz? M. Kemal Bey teröristin temsilcisiyle görüştü mü? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne sebep olan terörist Selo'nun meclisteki örgütü Seni bile kaçıracağım dedi Bir de ben Apo'yu kaçıracağım dedi Kim söyledi? Bu arada Meral Hanım da aynı şeyi söyledi." ifadelerine Balıkesir mitinginde yanıt verdi. Akşener, sahnede "Birlikte kazanacağız" sloganıyla; "31 Mart'tan beri birlikteyiz ve bunu ilk olarak 11 büyükşehir yakalamış İstanbul'da, özellikle de Recep Bey'in gönlünü fetheden İstanbul'da başardık" diyerek sözlerine başladı. Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

“Tabii ki konuşmamın sonunda Sayın Kılıçdaroğlu için oy isteyeceğim. Ama baştan beri burayı tercih eden tüm hemşerilerimden rica ediyorum, öncelikle 13'üncü cumhurbaşkanımız olacak Sayın Kılıçdaroğlu'na bir oy, Kemal'e bir oy, Meral'e bir oy.

“SOL ELİNDE BEBEK KATİLİ SAĞ ELİNDE GAFFAR OKAN’IN KATİLLERİ VAR”

Akşener'den Erdoğan'a Öcalan çıkışı

Utanmadan yalan ve iftira atmak için bu meydanlara gelen Recep Bey… Hey, bu iftiraların ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Tarzan dertte, dertte… Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu böyle duruyor, ben yanındayım diye Kılıçdaroğlu bana dönüp “Abdullah Öcalan'ı çıkarmalıyız” diyor, ben de (başını sallama hareketi) yapıyorum. Yemin ederim Oscar ödüllü bir oyundu, yalanlar işi. Önce aynaya bakın efendim, sol elinizde PKK, sağınızda Hizbullah var. Sol elinde çocuk katilleri, sağ elinde Gaffar Okan katilleri vardır. Terör örgütünün içinden birisin, nasıl böyle yalan söylersin? Bu yalan, tıpkı 31 Mart'ta yaptığınız gibi, vereceğiniz oyunla yüzlerine yansıyacaktır.

"MİLLETİN GELİRİNİ, PARASINI MİLLETE, ANKARALIYA GERİ İADE ETTİ”

Balıkesir bir tarım beldesidir. Mansur Bey, Ankara'daki çiftçilere toplam 4.5 milyar TL kazandırmış durumda. Çünkü Mansur Bey çalmaz, çalmaz, taraflı değildir. Milletin gelirini, parasını Ankara halkına iade etti. Yani bunu bir hizmet olarak görüyor.

"ABDULLAH ÖCALAN İLE DOST GİBİSİNİZ...'BİZİM MEHMETİMİZ' DİYORSUNUZ"

 Dinozor parkına 801 milyon dolar yani 16 milyar lira harcadılar. Tam 16 milyar lira harcadılar, üç kişi aldı, o para kime gitti bilmiyoruz. Ya Ankara'da 16 milyar lira harcansa ya da Balıkesir'de çocuklarımızın KYK borçları ödense? Balıkesir'de fabrikalar yapılsa ne olur? 50.000 kişi işsizlik kaydı yaptı, Balıkesir'de 50.000 kişi yazıklar olsun. Abdullah Öcalan'ın akrabası gibi görünen birisiniz... “Mehmetimiz” diyorsunuz. Ancak bu iplik yumaklarına odaklanmayacağız.

“ATANAMAMIŞ SAĞLIKÇILARIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”

Asgari emekli maaşını asgari ücrete yükselteceğiz. Aslında, bu kadar. Ama 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıktığı andan itibaren 6 bin 500 ve 7 bin 500 lira emekliler bağırmaya başladı. Bu haklara saygı gösterilecektir. İkincisi, yatılı okul mağdurları var, yatılı okul mağdurlarını ortadan kaldıracağız. İsmini veremeyeceğimiz birçok tıp uzmanı var, iddialarını kaldıracağız.

“14 MAYIS AKŞAMI SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU MAKAMINA ALKIŞLARLA OTURTACAĞIZ”

Köy okulunu açacağız, otobüsle eğitime açtığımız andan itibaren bu köye öğretmenler, veterinerler, ziraat mühendisleri gelecek. Çocuklarımız çiftçilik yapmak isterse 5 yıl evlenerek köyde yaşamaya karar veriyoruz. Devlet olarak 5 yıl prim ödeyeceğiz. Havza çiftçiliği yapılacak olup, alım garantisi ile birlikte fiyat garantisi verilecektir. Türkiye'yi virane bir ülke haline getirdiler, 2 yıl sonra tüm Suriyeli kardeşlerimiz vatanlarına dönecekler. 14 Mayıs akşamı Sayın Erdoğan ve arkadaşlarına, Recep Sayın ve arkadaşlarına teşekkür edecek, Sayın Kılıçdaroğlu'nu makamında oturup alkışlamaya davet edeceğiz."