Akşener'den Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine ilişkin ilk açıklama!

İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener, bugün Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıklayan Ümit Özdağ hakkında konuştu. "Bu mutabakatta bizi rahatsız eden hiçbir şey yok" diyen Akşener, açıklamasının devamında, Millet İttifakı’nın bir parçası olarak bakanlık konularını konuşmadıklarını söyledi.

Akşener'den Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine ilişkin ilk açıklama!

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğine ilişkin bir açıklama yapmıştı. Özdağ'ın basın açıklamasının ardından konuya ilişkin ilk değerlendirme İYİ Parti lideri Meral Akşener'den geldi.

"MUTABAKATTA BİZLERİ RAHATSIZ EDECEK BİRŞEY YOK"

Akşener'den Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine ilişkin ilk açıklama

Meral Akşener yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu Bey ve Özdağ Bey imzalı bir belge yayınlandı. Bu metinde bizleri rahatsız eden birşey yok. Ama iki siyasi parti lideri olarak yayınlandı. Millet İttifakı'nın önerdiği çeşitli protokol anlaşmaları var, hiçbiri bunlarla çelişmiyor. , Sayın Kılıçdaroğlu'nun yetkisi var, bu yetkisini kullandı. İyi şanlar."

"BAKANLIK KONUSU KONUŞULMADI"

Meral Akşener, Zafer Partisi'ne atanan bakanlıklarla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Hiçbir fikrim yok. Çünkü Millet İttifakı kapsamında bakanlıklar hakkında konuşmak için hiç bir araya gelmedik. Ama bildiğim tek birşey bulunuyor. İki siyasi parti olarak bizler seçimlere ayrı ayrı girdik. Alınan oy sayısı ve elenen milletvekili sayısı Öncelikle CHP ve İYİ Parti arasında olacak ve inşallah biz kazanacağız. Seçimin ardından bir araya gelinecek ve bu konuda görevler verilecek.

Ancak CHP'nin tüzüğü, üstlendiği bakanlıklar, hangi siyasi partiye 'Sen buraya katıl' diyeceği İYİ Parti'yi ve İYİ Partiyi ilgilendiren bir durum değil. Dolayısıyla bu CHP Genel Başkanı ve parti meclislerinin aldığı bir karardır. Ben de ona saygı duyuyorum. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu, ilk etapta İçişleri Bakanlığı aracılığıyla Sayın Özdağ'a böyle bir görev verdiyse, o zaman dediğim gibi, o karar CHP başkanı olarak verilmiş olabilir. Ben buna saygı duyarım.."