Apple'ın merakla bekllenen IPhone 15 Ultra kamera hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı!

Apple, yeni iPhone modellerinin üzerinde çalışmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre ise iPhone 15 modelinin değişken yakınlaştırma teknolojisi ile geliştirildiği öğrenildi.

Apple'ın merakla bekllenen IPhone 15 Ultra kamera hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı!

Apple, nasıl iPhone 14 serisi ile yolculuğuna devam ediyorsa, iPhone 15 için de hazırlıklarını sürdürüyor. Hakkında sıklıkla bilgi aldığımız bu eserin render görüntüleri de sızdırılmış durumda. Şimdi de modelin kamera bilgisi geldi. iPhone 15, değişken bir yakınlaştırma merceğine sahip olacak.

Mevcut Pro modelinde 3x optik yakınlaştırma bulunur. Şirket, yeni Pro model serisinde periskop telefoto lens teknolojisini kullanmayı tercih etti. iPhone 15, değişken zum lensli bir telefoto kamera ile gelecek.

IPhone 15 Ultra kamera hakkında yeni bilgiler

IPHONE 15 ULTRA MODELİNE BEKLENEN ÖZELLİK

Kaynaklara göre serinin sahaya sunacağı son oyuncusu olan iPhone 15 Ultra modeline beklenen özellik gelecek. Ancak Apple, iPhone serisinde ilk kez bir değişken zum lensi benimsemeyi planlıyor. Periskop lens kullanımını düşündüğümüzde bu olasılık daha da güçlüdür.

Uzun zamandır tartışılan Lightning portunun USB-C ile değiştirilmesi büyük ihtimalle iPhone 15 modellerinde gerçekleşecek gibi görünüyor.

IPhone 15 Ultra kamera hakkında yeni bilgiler

Apple, son birkaç yıl içinde kendi modem yongaları üzerinde çalışıyor. 2023'ten itibaren Apple tasarımı çipler ilk kez kullanılabilecek. Apple şu anda Qualcomm yongaları kullanıyor ancak bazı problemlerden sonra kendi modem yongalarını yapmaya karar verdiler. iPhone 15 ise TSMC'nin yeni nesil A serisi yongalarına ve 3nm teknolojisine sahip ilk model olabilir.