Azeri şarkıcı Asya Alizade'ye sınır dışı kararı!

Türkiye'de rap müzik yapan Azerbaycanlı şarkıcı Asya Alizade, polis tarafından gözaltına alındı. Ünlü şarkıcının klipte uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle polis merkezinde ifadesi alındı. İfadesinin alınmasının hemen ardından ise Alizade, ilk olarak serbest bırakıldı ve ülkesine geri gönderilmek üzere bir sınır dışı etme merkezine teslim edildiğini söyledi.

Azeri şarkıcı Asya Alizade'ye sınır dışı kararı!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'de rap müzik yapan Azerbaycanlı şarkıcı Asya Alizade hakkında bir müzik videosunda uyuşturucu kullanımını teşvik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İstanbul Polisi Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Birimi'nden bir ekip, Alizade'nin videosunu inceledi.

Azeri şarkıcı Asya Alizade'ye sınır dışı kararı

KLİPLERİ İNCELEMEYE ALINDI

Yapılan incelemede Alizade'nin bir klibinin içinde İngilizce 'esrar gibi' ibaresini kullandığı belirledi. Ekipler, yaptığı incelemenin sonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Asya Alizade'yi Ataşehir'deki evinde gözaltına aldı. Azeri şarkıcının emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği ancak serbest bırakıldığını söylendi.

Azeri şarkıcı Asya Alizade'ye sınır dışı kararı

Alizade'nin yabancı olduğu ve bir suça karıştığı gerekçesiyle bir geri gönderme merkezine iade edildiği bildiirldi.