Bakan Bilgin'den asgari ücrete zam yorumu: 'Temmuzda reel alım gücünü korunacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret artışının tarih ve rakamını verdi.

Bakan Bilgin'den asgari ücrete zam yorumu: 'Temmuzda reel alım gücünü korunacak'

Dün akşam bir canlı yayın programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında temmuz ayında beklenen asgari ücret artışına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Temmuz ayı içerisinde asgari ücretin yeniden değerlendirileceği bilgisini veren Bilgin, "Asgari ücret hesaplamasında birkaç parametrenin dikkate alınmasını sağlıyoruz." dedi ve olası artışlarla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücretten yaklaşık 1,5 yıldır vergi almıyoruz. Temmuz ayında bu ücreti reel alım gücünün korunması şeklinde ayarlayacağız. Ocak ayında, onu Cumhuriyet tarihi boyunca 455 doların üzerine çıkaran bir anlaşmaya vardık. Temmuz ayı içinde de aynısını yapacağız. Bu yaklaşık 500 dolar gibi bir oran olacaktır. Çalışmamız hazır.

Bakan Bilgin'den asgari ücrete zam yorumu Temmuzda reel alım gücünü korunacak

"NET ASGARİ ÜCRET 425 DOLAR"

Bugüne kadar 500 dolar yaklaşık 10.000 TL'ye denk geliyor ancak yakın dönemde kurun artması bekleniyor. Net asgari ücret 8 bin 506 TL yani şu an yaklaşık 425 dolar."

Asgari Ücret Kurulu'nun işverenler, sendikalar ve halk adına hizmet verdiği bir kurul olduğunu ve karar aldığını vurgulayan Bakan Bilgin, “Fiyatları kurulun kararlarına göre değerlendiriyoruz. Şimdi buradan rakamları yorumlamam ahlaki olarak doğru olmaz. Ben bunu söylerim; Türkiye'nin asgari ücretle 500 dolarlık alım gücünü sürdürmesi sadece asgari ücretli çalışanları değil, diğer ücretlileri de etkiliyor.

"Yukarıdaki maaşı belirlemede asgari ücretin de etkisi var" diyen Bilgin, "Yukarıdaki maaş çok artmadı. Yukarıdaki dağınıklığın bir sonucu." diye konuştu.