Bakan Bilgin'e göre asgari ücrette kritik eşik!

Bakan Vedat Bilgin, yaptığı bir açıklamada asgari ücret değerlendirmesi yaptı ve “Asgari ücretin dolar üzerinden olduğunu söylemek doğru bir eğil ama karşılaştırırken reel satın alma gücünü ve enflasyonu 500 dolar eşiğinin altına düşürmemeli." diye konuştu.

Bakan Bilgin'e göre asgari ücrette kritik eşik!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zamları hakkında konuştu. Bilgin, asgari ücrete yapılan zam konusunda;

"Ocak ayında 8 bin lira alındığında beklentilerin üzerinde bir artış oldu. Açıkladığımız gün içinde 459 dolardı. Türkiye insanı koruyan sosyal devlet sorumluluğu ile birlikte hareket etti. Emeğim enflasyona karşı refah devleti uygulamasına göre. Her zaman asgari ücretle ilgileniyorum. Asgari ücretin dolar üzerinden olduğunu söylemek doğru bir durum değil ama reel satın alma gücü ile enflasyon karşılaştırılarak 500 dolar eşiğinin altına düşmemeli." dedi.

Bakan Bilgin'e göre asgari ücrette kritik eşik!

"500 DOLARA ENDEKSLEMEDİK"

Bakan Bilgin, hareketin diğer maaşları artıracağını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir ücret koruma politikası oluşturmaktayız. Sosyal devlet bilinci ile e hareket eder. Temmuz ayında asgari ücrete de bakacağız. Fiyatlar değiştikçe ücretlerin davranışındaki değişiklikleri dikkate alarak sadece doları değil, aynı zamanda gerçek satın alma gücünü de belirleyeceğiz. 500 doları endekslediğimiz bir durum yok” dedi.