Bakan Soylu duyurdu: Gabar Dağı terörden arındırıldı petrol devri başladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da STK başkanlarıyla kahvaltı organisazyonunda bir araya geldi. Konuyla ilgili burada bir inceleme yayınlayan Soylu'nun güzel bir haberi de var. Bakan Soylu, müjdeli haberini şü sözlerle paylaştı: 'Gabar’da büyük bir petrol rezervlerine ulaştık.'

Bakan Soylu duyurdu: Gabar Dağı terörden arındırıldı petrol devri başladı!

Türkiye, enerjide dışa bağımlılık durumunu en aza indirmek için karada ve denizde petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yepyeni enerji haberi geldi. Soylu, Gabar'da "yüksek rezervli kuyu" olduğunu açıkladı.

“GABAR’DA BÜYÜK BİR REZERVE ULAŞTIK”

Bakan Soylu duyurdu Gabar Dağı terörden arındırıldı petrol devri başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla bir araya geldi. Petrol için de güzel bir haber getiren Soylu, önemli bir değerlendirmeyi gündeme getirdi.

Bakan Soylu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Enerjimizi tamamen bağımsız hale getirmek zorundayız. Hep birlikte. Tamamen bağımsız. Onun için Sakarya çok önemli. Şimdi dün gece Gabar'dan her güzel haber aldıklarında veriyorlar. Şimdi sayıları söylemeyeceğim.. Umarım önümüzdeki günlerde bu daha iyi açıklanır. Ama şimdiden günde 8 bin varil üretime başladık ki bu Türkiye'yi çok rahatlatan bir rezerv.

Çok memnunuz ve iyi haber şu ki, büyük bir hisse senedine daha ulaştılar. Yüce Allah yardımcınız olsun. Bazı dağlar petrolün adını almıştır. Burada. Bir şanslı kişi var ama onlar bizi yıllarca ayrı tuttu. Batman eskiden bir petrol şehriydi. Ama şimdilerde Şırnak bir petrol şehri oldu."