Bakanlık'tan 18 yaş üstüne yeni ödenek müjdesi: e-Devlet başvuruları açıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımlar yapılmaya devam ediyor. Duyurulan yeni yardım için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru ekranı açıldı. Şartlara uyan kişiler hemen başvuru yapabilecek.

Bakanlık'tan 18 yaş üstüne yeni ödenek müjdesi: e-Devlet başvuruları açıldı!

2023 yılının başlamasıyla birlikte devlet tarafından vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri hız kazandı. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşların nakit ihtiyaçları konusunda titiz bir çalışma sürdürüyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yapılacak yeni bir yardım ödeneği duyuruldu.

Haberport’un haberine göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni bir destek paketini devreye aldı. Başvuruların internet üzerinden alınacağı ödemeler için belirli şartlar bulunuyor.

Bakanlık 4.436 TL yardım ödeneği sağlayacak

Türkiye’de pandemi ile başlayan ekonomik sorunlar beraberinde gelen yüksek enflasyon ile tetiklendi. Vatandaşlar artan hayat pahalılığından şikayet ederken devlet ise bu sorunlara çözüm oluşturmak amacıyla destek ödemeleri yapıyor.

Genç, yaşlı, çalışan, çalışmayan ve diğer kapsamdaki vatandaşlar için hali hazırda birçok yardım ödemesi bulunuyor. Bu kapsamda duyurulan son dakika bilgisine göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay olmak üzere 4 bin 400 liralık yardım ödemesi yapacak. Vatandaşlar bu haber karşısında nasıl başvuracaklarını araştırırken yeni detaylar da ortaya çıktı.

para

Başvurular tüm hızıyla devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin yaptığı açıklamada, evde bakıma muhtaç yakını olan kişilere 4 bin 436 lira evde bakım maaşı ödeneceğini açıkladı. Başvuruların açıldığı belirtilirken ilgili başvurular e-Devlet sistemi üzerinden doldurulacak form ile yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan kişiler başvurularını Bakanlığa ilettikten sonra hak sahibi olma imkanı bulacaklar.

Bu ödenekten yararlanma hakkı olan birçok kişi için de ödeme tarihleri duyuruldu. Buna göre evde bakım parası alma hakkı olan vatandaşlar 15 Şubat tarihi itibarıyla paralarını alabilecekler. Geçtiğimiz yıllarda 3.336 TL olan ödenek, 2023 yılında asgari ücrete zam yapılması sonrasında 4.436 TL’ye ulaştı.

Öte yandan genel başvuru şartları arasında başvuru sahibinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor.

Kaynak: https://www.haberport.com/ay-sonunu-getiremeyen-ailelere-devletten-4-bin-400-tl-yardim-duyuruldu/89536/