Bayram baharı sona erdi! Meteoroloji'den o illere gök gürültülü yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz'in orta kesimleri ve yurdun batı bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Hava durumu raporlarına göre, bu bölgelerde yoğun yağışlar ve yer yer gök gürültüsü beklendiği belirtildi. Halkın dikkatli olması, ani sel ve su baskınlarına karşı önlem alması gerektiği vurgulandı. Ayrıntılar haberimizde...

Bayram baharı sona erdi! Meteoroloji'den o illere gök gürültülü yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın 12.00-23.00 saatleri arasında kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeydoğu bölgeleri (Yozgat, Sivas), Orta Karadeniz bölgesi (Ordu, Tokat, Samsun ve Amasya'nın doğusu) ile Giresun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Halkın dikkatli olması, ani sel ve su baskınlarına karşı önlem alması gerektiği vurgulanıyor. Güncel hava durumu tahminlerinin ve uyarılarının takip edilmesi, gerektiğinde ilgili kurumların duyurularına dikkat edilmesi önemle tavsiye ediliyor. Herhangi bir acil durumda yetkililere başvurulması gerekmektedir.

BU SAATLERE DİKKAT! AŞIRI YAĞIŞ GELİYOR

yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yarın yurdun batı bölgelerinde 12.00-20.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği duyuruldu. Özellikle öğle ve akşamın ilk saatlerinde İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak), Göller Yöresi (Isparta ve Burdur) ile Eskişehir'in güney ve doğu, Ankara'nın güney ve batı, Konya'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Halkın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulanıyor. Güncel hava durumu tahminlerinin ve yetkililerin uyarılarının takip edilmesi önemlidir. Vatandaşların meteorolojik uyarıları dikkate alarak güvende kalmaları ve gerektiğinde yetkililere başvurmaları önemlidir.

Öte yandan, halkın özellikle ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Tedbirli olmak için su birikintilerinden, sel ve su baskını riski olan alanlardan uzak durulması önemlidir. Ayrıca, yıldırım düşmesi gibi hava olaylarına karşı da dikkatli olunmalı, açık alanda korunaklı yerlere geçilmelidir. Güncel hava durumu tahminlerinin ve yetkililerin uyarılarının takip edilmesi, gerektiğinde ilgili kurumların duyurularına dikkat edilmesi önemle tavsiye ediliyor. Herhangi bir acil durumda yetkililere başvurulması gerekmektedir.