Bu üç gıdayı tüketen ömrüne 30 yıl ekliyor! Sağlıklı ve uzun yaşamın gizli formülü açığa çıktı

Uzun ve sağlıklı yaşamın sırrı her zaman merak edilen konulardan biri olmuştur. Bu konuda yapılan araştırmalar sonucunda uzun bir ömür için sağlıklı beslenmenin önemi her zaman vurgulanmıştır. Araştırmalar neticesinde ölüm riskini azaltan gizli formül ortaya çıktı. İşte ayrıntılar.

Bu üç gıdayı tüketen ömrüne 30 yıl ekliyor! Sağlıklı ve uzun yaşamın gizli formülü açığa çıktı

Uzun ömürlülüğün sırrı, insanoğlunun varoluşundan bu yana kafasını karıştıran konulardan biridir. Bu konuda yapılan araştırmalar ve uzun ömürlü insanlarla yapılan röportajlar, uzun ömür için sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamaktadır. Araştırmalar sonucunda ölüm riskini yüzde 30 oranında azaltan besinler açıklandı.

Yediğimiz besinlerin faydasını birçoğumuz bilmiyoruz. Yediğimiz yiyecekler sağlığımıza büyük bir etken sağlıyor. Bazı besinler uzun ömür için etkili sonuçlar vermektedir.. Araştırmalar bu besinlerin birçok hastalığa karşı koruduğunu göstermiştir. Beslenme uzmanı Tony Pemberton, ömrü uzatan üç gıdayı açıkladı.

KAKAO

kakao

Pemberton, ham kakaonun çikolataya tercih edilmesi gerektiğini açıkladı. Pemberton, "Ham kakao, DNA'yı onarmaya yardımcı olan antioksidanlar olan polifenoller içermektedir'. İltihabı azaltmaya ve kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilecek alkaloid teobromin açısından da zengindir” açıklamasına yer verdi.

YEŞİLÇAY

yeşil çay

Günlük çayınızı yeşil bir alternatifle değiştirmek konusunda isteksizseniz, Pemberton sizi bu konuda ikna edebilir. "Yeşil çay, iltihaplanmayı azaltan ve DNA'yı onarmaya yardımcı olan kateşin adı verilen antioksidanlar içermektedir. Yeşil çay, en güçlü kateşin türü olan EGCG içerir ve ruh halini, yağ kaybını ve hatta göz sağlığını iyileştirebilir. Diğer çay türleri de bu etkiye sahiptir, ancak En faydalısı yeşil çaydır, bir uzmana göre bir fincan yeşil çay bile etkisini göstermeye başlayabilir.

YEŞİL KAHVE

yeşil kahve

Bu seçenek egzotik görünse de, yeşil kahve çekirdekleri sadece kavrulmamış kahve çekirdekleridir. Pemberton, "Kahve çekirdekleri doğal olarak yeşildir, ancak onları kavurmak onları kahverengiye dönüştürür" diyor. "Yeşil kahve çekirdekleri, hem kanser riskini hem de iltihaplanmayı azaltan antioksidanlar ve diğer farmakolojik olarak aktif bileşikler açısından zengindir, ancak kavurma bu özelliklerin bazılarını yok eder."

ÖLÜM RİSKİNİ AZALTIYOR

Bu üç besin, kanser gibi yaşamı tehdit eden sorunları ortadan kaldırmanın yanı sıra, antioksidan içerikleri sayesinde yaşam sürenizi uzatabilir. "Journal of Nutrition'da yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, yüksek miktarda polifenol tüketen kişilerin, orta miktarda polifenol tüketenlere kıyasla yüzde 30 daha düşük ölüm oranına sahip olduğunu buldu."