CHP'li Engin Özkoç'tan, Muharrem İnce'ye 'Davuoğlu' ve 'Babacan' yanıtı!

CHP'li Engin Özkoç, Muharrem İnce'nin "Bırakın Gelecek ve DEVA'yı, ben tarafsız destekleyeceğim" açıklamasına yanıt verdi. Özkoç, İnce'ye verdiği yanıtında "Güçlerimizi birleştirip mücadele etmeliyiz" şeklinde ifadeler kullandı.

CHP'li Engin Özkoç'tan, Muharrem İnce'ye 'Davuoğlu' ve 'Babacan' yanıtı!

Memleket Partisi'nin lideri ve aynı zamanda cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, muhalefet tarafının oylarını böldüğü söylemleri üzerine bir açıklama yapmış ve CHP'nin Gelecek ve Deva Partisi'nden vazgeçmesi üzerine kendisinin seçimlerde sonuna kadar destek vereceğini söylemişti. İnce, konuyla ilgili açıklamasında "Yüzde 1 oyu çıkmayan Gelecek ve DEVA Partilerini bir kenara bırakmanız halinde kayıtsız destek vereceğim" ifadelerini kullanmıştı. Muharrem İnce'nin bu çıkışına CHP'den jet yanıt geldi.

CHP'li Engin Özkoç'tan, Muharrem İnce'ye 'Davuoğlu' ve 'Babacan' yanıtı

NTV'de yayınlanan bir programa konuk olarak katılan CHP'nin grup başkanvekili Engin Özkoç, konuya ilgili kendisine iletilen soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Kesinlikle size rakip değiliz. Aslında sizin ne söylediğinizin bir önemi yok. Bu sistem doğru sistem değil. Bu yüzden bu sistemle birlikte mücadele etmeliyiz. Güçlerimizi birleştirmeli ve birlikte savaşmalıyız. Kimin kaç oy aldığı önemli değil. Bu güzel ülkede seçimlerde temsil edilen her türlü görüşün temsilcisi siyasi partileri ve farklı görüşlerin temsilini yapan siyasi partileri destekliyoruz.

CHP'li Engin Özkoç'tan, Muharrem İnce'ye 'Davuoğlu' ve 'Babacan' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı sisteminde yüzde 51 ile bu ülke insanının temsil hakkından yoksun bırakıldığını söylüyoruz. Gelin bundan kurtulalım ve daha demokratik seçimin yarış olabileceği bir parlamenter sistemi beraber inşa edelim diyoruz.”

"ÇOK OLUMLU CEVAP VERİYORUZ"

Engin Özkoç, konuşmasının devamında ayrıca "Yani bana olumlu cevap veremezsiniz değil mi?" "Hayır, çok olumlu cevap veriyoruz. Başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçmek istiyorsak, o zaman yolda birlikte yürümemiz gerektiğini söyledik." ifdelerini de kullandı.