Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde öncelikli 3 hedefi belli oldu!

Yeni dönemi hızla başlatacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üç temel hedefi var. 1- Ekonomik güven ve istikrar için önlemler almak. 2- Bir yıl içinde 1 milyon Suriyeli geri gönderilmesi. Deprem bölgesinde 3,65 milyon konut inşa edilmesi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde öncelikli 3 hedefi belli oldu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni döneminin ilk görevlerinden biri de deprem sığınaklarının tamamlanması. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezde meydana gelen ve 11 ilçeyi etkileyen depremin izlerinin silinmesi ve harap olan şehrin onarılması için çalışmalar hızlanıyor. Bu bağlamda deprem bölgesinde 143.000'i köy evi olmak üzere 650.000 yeni konut yapılması planlanmaktadır.

Bunlardan 319.000 adedinin bu yıl Ekim ve Kasım ayları arasında teslim edilmesi planlanıyor. Kalıcı konut inşaatı teşvik edilmektedir. Daireler; Zemin ve 3, zemin ve 4-5 kat şeklinde planlanmış olup, tünel ve döşeme kalıp sistemi ile inşa edilecektir. Deprem bölgelerinde konut yapılarının yanı sıra okullar, sağlık ocakları, çarşılar, marketler, yeşil alanlar ve küçük sanayi siteleri de yapılacaktır.

SURİYE’DE YENİ KONUT HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni dönemde öncelikli 3 hedefi belli oldu

Seçim sürecinde sürekli tartışılan Suriyelilerin dönüşü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönemdeki önceliklerinden biri. Erdoğan şimdiye kadar 600 bin civarı Suriyelinin ülkelerine döndüğünü ancak dönüşlerini kolaylaştırmak için yeni adımlar atıldığını açıkladı. Bu önlemlerden biri de İdlib'in kuzeyindeki briket ev projesinde alınıyor. İdlib'in kuzeyinde Suriyelilerin dönüşü için bugüne kadar yaklaşık olarak 107 bin briket evin işaa edildiği söylendi.

Buradaki inşaat çalışmalarının bir an önce tamamlanması için inşaata hız veriliyor. Ayrıca bölge, Fırat Kalkanı'nın dokuz bölgesinde konut inşaatı ve Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı bölgesi de dahil olmak üzere Suriyelilerin dönüşüne hazırlanıyor.

Bu projenin tüm finansmanının ise Katar Kalkınma Fonu'nun sağladığı söylenmekte. Önümüzdeki birkaç yıl içinde 240.000 kalıcı konut inşa etmeyi planlıyor. Amaç 1 milyon Suriyeliyi bu bölgelere yerleştirmek. Projede aynı zamanda organize sanayi bölgesi, ticaret ve üretim tesisle