Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki doğalgaz ve Akkuyu nükleer santraliyle ilgili kamuoyuna müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Depremzedeleri İftar Programı kapsamında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki doğalgaz ve Akkuyu nükleer santraliyle ilgili kamuoyuna müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki doğalgaz ve Akkuyu nükleer santraliyle ilgili kamuoyuna müjdeyi verdi!

Malatya'da bir iftar programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerle görüşmesinin ardından açıklama yaptı. Erdoğan, Karadeniz'de bulunan doğalgazın önümüzdeki günlerde ülkemize entegre edileceğini söyledi. Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, i ilk reaktörün 27 Nisan'da faaliyete geçeceğinin müjdesini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

'BİZİM DERDİMİZ MİLLET, GAYEMİZ HİZMETTİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız deprem bölgesinde veya diğer illerde yaşayan tüm afetzedelerin sıkıntılarını bir an önce hafifletmek. 21 Şubat'ta ilk kazıyı yaptık. Malatya'da depreme dayanıklı konutun temelini attık ve bugün Malatya'da afete dayanıklı konutun temel atma törenini kutladık. Böylece bölge genelinde 100.000'e yakın ev ve köy evi inşa etme sürecini başlattık. İnşallah iki ilimizde de tamamlanan köy evlerini ramazan bayramında teslim edeceğiz. Hedefimiz ilk yılda 319 bini olmak kaydıyla 650 bin konutu yapıp hak sahiplerine teslim etmek. Değerli kardeşlerim, başkalarının gündemi ne olursa olsun, siz bizim gündemimizsiniz. Her zaman söylediğim şekilde derdimiz millet, amacımız hizmettir. Koltuk arayanlar 6'lı masanın etrafındaydı. Otorite aramıyoruz. Dualarınızı almaya ve samimi bir "Allah sizden razı olsun" sözünü duymaya niyet ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki doğalgaz ve Akkuyu nükleer santraliyle ilgili kamuoyuna müjdeyi verdi

Bundan sonraki süreçte ele alınacak projelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Değerli kardeşlerim, şunu çok iyi bilmeliyiz ki, biliyorsunuz ki biz bu topraklarda çok şehitler verdik. Bu şehitler kervanında 50 binden fazla ölümüz yatmaktadır. Ve biliyorum ki bu şehitlerin aileleri var daha önce böyle bir evlat görüyorum yüzümde, rütbesi cennete gider inşallah Boşluklarımız olabileceğini biliyorum, yapamayacağımız şeyler. Ama Malatyalı kardeşlerim Türkiye ve şehrimize verdiğimiz mücadelenin şahididir. Sadece son iki haftada, Türk yüzyılı anısına iki harika proje üzerinde çalıştık. Milletimizin 60 yıllık Katolik Kiliseleri hayalini vatan ve vatan yollarında uğurluyoruz. İlk günden yapamazsınız diyenleri, satsanız da satamazsınız diyenleri, satılmaz bile diyenleri bir kez daha hayal kırıklığına uğratıyoruz. Kimsenin almayacağını söylediği TOGG, ilk haftasında 177 bin ön sipariş aldı. Umarım bu yıl yollarımızda 20 binin üzerinde TOGG görürsünüz."

“KARADENİZ'DE KEŞFETTİĞİMİZ DOĞAL GAZINI ÜLKEMİZE ENTEGRE EDECEĞİZ”

"TOGG ile yakaladığımız ivmeyi, TCG Anadolu uçak gemimizi teslim ederek neredeyse yakaladık. Bu ayın sonunda ülkenin ilk nükleer santrali olarak başlatılan Akkuyu NGS de gemide olacak. "PP'nin ilk ünitesini işletiyoruz. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazı çok yakında ülkemize kazandırıyoruz. 20 yıldır ülkemize nasıl sadık kaldıysak bugün de aynı amaçla yolumuza devam ediyoruz."