Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tur seçmen kağıtları yeniden dağıtılacak!

Yüksek Seçim Komisyonu (YSK), 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna ilişkin bilgilendirme seçmen kağıtlarının yeniden dağıtılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci tur seçmen kağıtları yeniden dağıtılacak!

AK Parti, ikinci tur için seçmenlere bilgilendirme kağıdı gönderilmesini istedi. AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel'in sunduğu dilekçede, "Ülkemizde ilk kez ikinci tur seçim yapıldı. Seçmenler ilk kez yeni bir rutinle karşılaştı. Birinci turda bile birincisi bazı seçmenler art niyetli değil. Seçmen kağıdın yoksa oy kullanamazsın" gibi durumlarla karşı karşıya kaldılar. Seçmenler için elverişli koşulların oluşturulması ve en yüksek seçmen katılımının sağlanması amacıyla, Mayıs ayında yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmenlere bilgilendirici materyallerin basımı ve dağıtımı konusunda gerekli kararların alınmasını Yönetim Kurulu'na arz ve arz ederim." ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Seçiminde ikinci tur seçmen kağıtları yeniden dağıtılacak

YSK KARARINI VERDİ! YENİDEN DAĞITILACAK..

YSK, başvuruyu değerlendirdikten sonra seçmen bilgilendirme panelinin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleri için yeniden dağıtılması yönünde bir karar verdi. AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "YSK seçmeni yeniden dağıtma kararı aldı. Talebimiz doğrultusunda 28 Mayıs 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için tüm seçmenlere bilgilendirme amaçlı seçmen kağıdı yollanacaktır." şeklinde ifadeler kullandı.