Davut Gül, İstanbul Valisi olarak makamına geçti

Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının hemen arkasından İstanbul Valiliği makamına ataması yapılan Davut Gül, bugün görevine başladı. Kendisine karşılama töreni düzenlenen Gül, burada yaptığı konuşmasında, İstanbulun güvenli ve huzurlu olması adına gece gündüz çalışcaklarını söyledi.

Davut Gül, İstanbul Valisi olarak makamına geçti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Valiliği makamına ataması gerçekleştirilen Davut Gül, bugün itibariyle görevine başladı. Valilik önünde düzenlenen karşılama töreni sonrasında bir konuşma yapan Vali Gül, "Şehrin daha güvenli daha huzurlu olması adına gece gündüz çalışmak bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Gaziantep Valiliği'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Valiliği'ne ataması gerçekleştirilen Davut Gül, Bir önceki döneminde 4,5 yıl Antep Valisi olduğunu hatırlattı ve "Vakıfların eğitimi başta olmak üzere gerekli tüm yatırımlardan hayırseverlerin sorumlu olduğunu gördüklerini" ifade etti.

Gül, "Gaziantep'te iş kültürünün önemine dünyaya örnek olan bir model ile 'Gaziantep modeli' ile şahit olduk." dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kendisini İstanbul Valisi olarak atayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:

Davut Gül, İstanbul Valisi olarak makamına geçti

"Misyonumuz, burayı daha güvenli ve aynı zamanda daha huzurlu bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalışmaktır. Görev süremiz boyunca şehitlerimiz ve gazilerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımız gibi sevdiklerimize özel ilgi anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmak için çalışacağız.

Vatandaşlarımızın tüm kamu kurumlarındaki işlemlerini sorunsuz bir şekilde yönetebilmeleri, gerekli sözleşmeleri akdedebilmeleri, istihdam yaratan, ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm sanayici ve tüccarlarımızın önünü açabilmeleri için gereken ortamı sağlamak temel önceliklerimizdendir.

Nihayetinde vizyonumuz adalet ve diper taraftan da misyonumuz halkımızın huzuru ve güvenliği olacaktır" diye konuşan Gül, "Bununla ilgili yapılması gereken yasal sınırlar içinde ve bir yetki çerçevesinde en etkin şekilde yapılacaktır. görev süresi, farklılıkları zenginlik olarak kabul ediyor ve cumhurbaşkanımızın 'Büyük Aşk' dediği İstanbullulara hizmet ediyoruz. Kubbede hoş bir ses bırakmak istiyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.