Depremde 72 kişinin ölmesine neden olan binanın müteahhidin, gerçek işi şaşkınlık yarattı!

Antakya depreminde yerle bir olan ve 72 kişinin ölümüne neden olan Erdoğan Premium City adlı binanın müteahhitlerinden birisi olan Uğur Keçecioğlu, inanın yapımında yer almadığını ve galerinin sahibi olduğunu söyledi.

Depremde 72 kişinin ölmesine neden olan binanın müteahhidin, gerçek işi şaşkınlık yarattı!

Maraş merkezde meydana gelen depremin ardından Antakya'da bulunan Erdoğan Premium City adlı bina yıkılmıştı. 72 kişinin enkaz altında kaldığı binanın müteahhitlerinden birisi olan Uğur Keçecioğlu, yaptığı açıklamasında bina yapımı sırasında kendisinde yetkili olduğunu ve aslında kendi işinin otomotiv kanadı olduğunu söylediği öğrenildi.

'ŞEHİR DIŞINDAN ARAÇLARI GETİRİP, SATARIM'

Maraş merkezde meydana gelen depremin Antakya Odabaş semtindeki Uğur Mumucu caddesi üzerindeki Erdoğan Premium City'yi yerle bir etmesi sonucu 72 kişi hayatını kaybetmişti. Binanın inşaat mühendislerinden Uğur Keçecioğlu, binanın inşaatına 2016 yılında başlandığını ve bir yıl sonra tamamlandığını söyledi. 

Depremde 72 kişinin ölmesine neden olan binanın müteahhi

Binanın asıl müteahhitliğini Otomotiv adı altında kurdukları LTD. ŞTİ'nin sahibinin babası Mustafa Erdoğan Keçecioğlu olduğunu ve binayı da babasının yaptığını belirten Uğur Keçecioğlu, şöyle konuştu:

"Binanın inşaatı sırasında bana izin verilmedi. Şirketin araba kanadından sorumluydum. 11 Eylül 2017'de şirkete yüzde 25 hissedar oldum. Bunu herkes biliyor. Satın alma işlemine katıldım ve 17/5/2018 tarihinde O.K.'nin müdürlük yetkisine ek olarak şirketim müdür olarak seçilmiştir. Şirketin yöneticiliğini devraldığımda binanın çevre düzenlemesi bile tamamlanmıştı. Antakya'da bana sorarsanız, arabalara ilgim olduğunu söylerler. Bayi olarak işim şehir dışından araba almak, taşımak ve satmak. Yapı ruhsatı için başvurma yetkim var ama bu şirketin otomotiv işiyle uğraştığım için ortak olmam gerekiyor. Aynı sebeple otomobil alıp satabilmek için yönetimden izin istedim."

'KOLON KESENLERİN OLDUĞUNU DUYDUM'

Binanın yapıldığı süreçte dahil olmadığını aktaran Keçecioğlu, "İnşaatla hiçbir ilgim yok. Yıkılan bina sadece 2 bloktan oluşuyor. A blok duruyor, B blok yıkılmış. babamın yaptığı toplam 15 bina var ve 14 tanesi ayakta. Hatta tüm yapılarda aynı kalitede malzemeler kullanılmış” dedi.

Dosyada yer alan bir tanık da, şirketin B Blok altındaki işyerinde bir sütunun kesildiğini işittiğini ve bunun üzerine iş adamı ile işletme arasında anlaşmazlık çıktığını ifade etti. Uğur Keçecioğlu ile başka bir inşaat müteahhidi olan babası Mustafa Erdoğan tutuklanırken, kardeşi Onur Keçecioğlu ve yapı müfettişi Ali Ender Satmaz'ın tutuklandığı bildirildi.