Depremzedelere yapılan köy evleri tamamlandı!

Çevre Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki depremzedeler için yapımı devam eden köy evlerinin görüntülerini paylaştı ve köy evlerinde yaşamın başladığını belirterek "Yaptık, hala yapıyoruz ve ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

Depremzedelere yapılan köy evleri tamamlandı!

6 Şubat depremlerinin en çok etkilediği yerlerden birisi olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yapımı başlatılan köy evleri tamamlandı ve ha sahiplerine teslim edildi. Depremzedelerin yerleştirildiği köy evinin fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaşan Çevre Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "En yüksek takdiri hak ediyorsunuz. Yaptık, yapıyoruz, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Depremzedelere yapılan köy evleri tamamlandı

Videoda görülen depremzede, "Ülkemiz sayesinde afet sonrası ev kısa sürede tamamlandı. Mobilya, koltuk, televizyon herşeyi güzel bir şekilde teslim edildi." diye konuştu. Depremden sağ kurtulan bir diğer kişi ise, "Evimizde ihtiyacımız olan her şeyi bize verdiniz. Mesela ev aletlerimiz, salon takımlarımız, yatak odalarımız, çocuk odalarımız var" dedi.

Yeni evine yerleşen bir başka depremzede, "Çok mutluyum. 45 günde bir ev yapabilmemiz mucize" derken Devletin gerçekten mucizeler yarattığını ifade etti.