Düzensiz göçmen akınının önüne geçmek isteyen İtalya, OHAL ilan etti!

Akdeniz'de devam eden yasadışı göçmen akınından dolayı İtalya'da 6 ay süreli OHAL ilan edildiği bildirildi. Olağanüstü hal kararı, yasadışı göçmenlerin kontrolüne ve ulusal topraklarda barınmalarına daha etkili ve zamanında yanıt vermeyi amaçlıyor.

Düzensiz göçmen akınının önüne geçmek isteyen İtalya, OHAL ilan etti!

İtalya, Akdeniz'de devam eden yasadışı göçmen akınıyla mücadele etmek için yeni adımlar attı. İtalya Sivil Koruma ve Denizcilik Politikası Bakanı Nello Musumeci tarafından sunulan öneri kapsamında hükümet, Akdeniz'deki olağandışı yasadışı göç girişimleriyle mücadele etmek için ülke genelinde altı ay süreyle olağanüstü hal ilan etti.

Düzensiz göçmen akınının önüne geçmek isteyen İtalya, OHAL ilan etti

'TALEBİ YERİNE GETİRDİK'

Teklifi İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi'nin talebi üzerine sunduklarını kaydeden Bakan Musumec, "Yüzde 300 oranına vardığı değerlendirilen yasadışı göç çabalarının ciddiyetinin ne kadar ağır olabileceğinin gayet iyi farkında olduğunu gördüğümüz İçişleri Bakanımızın talebine yanıt vermekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Olağanüstü hal, yasa dışı göçmenlerin kontrolüne ve ülke içinde barınmalarına daha etkili ve aynı zamanda da yerinde yanıt verilmesini amaçlamaktadır. Bu arada, İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri geçen Cuma gününden bu yana 2.700'den fazla yasadışı göçmeni kurtardı.