Ekonominin anahtarı Mehmet Şimşek'e veriliyor!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yazdığı köşe yazısında ski maliye bakanı Mehmet Şimşek'in ekonominin yönetimini devralmayı kabul ettiğini söyledi. Selvi, yazısının içeriğinde "Mehmet Şimşek, Erdoğan'dan yeni süreçte Merkez Bankası ve faiz garantisi aldı ve ekonominin yönetimini devralmayı kabul etti" dedi.

Ekonominin anahtarı Mehmet Şimşek'e veriliyor!

Seçimin ardından kabine iddiaları gündemde kalırken, hükümete yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesinin yazarlarından Abdülkadir Selvi, yeni dönemde eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Bugün yayınlanan "Yeni Kabine, Yeni Politika" başlıklı yazısında Selvi, "Yerli ve yabancı yatırımcılar Mehmet Şimşek ekonominin yönetimini devralıp devralmayacağını soruyor. Mehmet Şimşek dün nihayet yönetimi devralma kararı aldı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mehmet Şimşek'in dün iki kez daha görüştüklerini söyleyen Selvi, Şimşek'in aslında Erdoğan'dan Merkez Bankası'nın yönetimini ve aynı zamanda faiz politikası konusunda güvence aldığını, ekonominin yönetimini devralmak üzere anlaştığını yazdı.

Ekonominin anahtarı Mehmet Şimşek'e veriliyor

Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu seçimlerde ekonomi en güçlü AK Parti'yi körükledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'i ekonomiden sorumlu başkan yapmak için çok önemli bir adım attı. Mehmet Şimşek'in adı" pazarın ruhuna yükseltildi. Çünkü nasıl bir ekonomik modelin uygulanacağının bilinmesi önemlidir. Mehmet Şimşek'in reel ekonominin ihtiyaçlarını karşılayacağı kesin. Geçmişte, ekonomik yönetim tercihleri ​​piyasa lehineydi. İç ve dış piyasada kendisine büyük bir güven var. Şimşek'in Merkez Bankası faiz ve yönetim garantilerine ihtiyacı var. Dün iki kez görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu güvenceyi aldıktan sonra ekonominin yönetimini devralmayı kabul etti."