Ekonomist Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek'in ekonomi politikasını değerlendirdi: 'On yıl önce de aynı şeyi söylemiştim...'

Nureddin Nebati'nin yerine yeni dönemde Maliye Bakanı olarak görev yapacak olan Mehmet Şimşek, bugün görevi devraldı ve çalışmalarına başladı. Ekonomist Özgür Demirtaş, Şimşek'in ekonomi politikaları yönünde yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin rasyonel dibe dönmekten başka çaresi yok" ifadelerine karşılık olarak dikkat çekici bir yorumda bulundu.

Ekonomist Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek'in ekonomi politikasını değerlendirdi: 'On yıl önce de aynı şeyi söylemiştim...'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Çankaya Köşkü'nde yeni kabinesini açıkladı. Bu kapsamda Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanı olarak Nureddin Nebati'nin yerine atadı.

Nabati'nin yerini bugün itibariyle yeni Bakan Şimşek aldı. Şeffaflık ve öngörülebilirliğe vurgu yapan Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir konuma dönmekten başka çaresi yok" diye konuştu.

Ekonomist Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek'in ekonomi politikasını değerlendirdi

Mehmet Şimşek, görevi devralırken yaptığı konuşmasında "Törenimize katıldığınız için Sayın Bakanımız adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Küresel sıkıntıların devam ettiği ve deprem felaketinin de etkisini gösterdiği bir dönemde 14 milyon hemşehrimizin yaşadığı, yaşadığım Hazine ve Maliye Bakanlığına büyük bir görev verdi.

Devletimizin temel amacı toplumsal refahı artırmak. Önümüzdeki dönemde şeffaflık, yüksek ve sürdürülebilir büyümeye yönelik mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarında temel hedeflerimiz olacaktır. Enflasyonun orta vadede tek hane rakamlarına düşürülmesi ve her alanda öngörülebilir durumun artırılması ülkemiz için çok önemli." ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: 'DEDİĞİM YERE GELİNDİ...'

Ekonomist Özgür Demirtaş, Mehmet Şimşek'in ekonomi politikasını değerlendirdi

Devir teslim anını kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Özgür Demşirtaş, Mehmet Şimşek'in "Türkiye'nin rasyonel dibe dönmekten başka çaresi yok" ifadelerine karşılık olarak '10 yıl önce de aynı sözleri söyledim" diyerek, "Dönüldü, dolaşıldı ve dediğim yere gelindi" dedi.

Demirtaş'ın mesajı şöyle:

"Aynı sözleri 10 yıl önce de söylemiştim. Ben söylediğim için saldırmayan trol kalmadı, farkındalık kalmadı. Artık trol yok. Her neyse. Umarım makul politikalar özgürce uygulanır. Bu benim ülkem için tek dileğim."