El Salvador'da futbol müsabakasında facia: 12 kişi öldü, yüzlerce yaralı var!

Alianza ile FAS takımlarının arasında oynanan Salvador Ligi play-off çeyrek final maçında tribünleri büyük bir kalabalık doldurdu. Tribünlerde yaşanan olaylarda 12 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

El Salvador'da futbol müsabakasında facia: 12 kişi öldü, yüzlerce yaralı var!

El Salvador Futbol Ligi'nin play-off çeyrek final maçında facia yaşandı. FAS'ın 1-0 kazandığı çeyrek final rövanşı Alianza'nın Cascatlan stadında oynanırken tribünler taraftarlara dolup taştı.

FAS'ın 1-0 kazandığı çeyrek final rövanşı Alianza'nın Cascatlan stadında oynandı ve tribünler doldu. İlk bulgular, stadyuma daha fazla seyirci getirilmesi ve güvenlik nedeniyle kapıların açılmaması sonrasında 12 kişinin toplu panik içinde öldüğünü gösterdi. Aralarında çocuklar ve kadınların da olduğu yüzlerce kişi yaralandı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, daha sonra çevredeki hastaneye kaldırıldı.

El Salvador'da futbol müsabakasında facia

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde ölü sayısının artabileceği belirtildi.

SAHTE BİLET SATIŞININ OLAYLARIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİĞİ SÖYLENDİ

Felaketin ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan ilk araştırmalar, tribünlerdeki kalabalığın çok sayıda futbol taraftarın sahte biletle tribünlere gelmesinin yanı sıra bileti olup da maça gelemeyen taraftarların stadın turnikelerinden geçmesinden kaynaklandığı belirlendi. Bunun nedeni, kendisini içeriye atmasıydı.

El Salvador'da futbol müsabakasında facia

"Maç iptal edildi, bugünkü maç ertelendi"

Alianza ile FAS arasında oynanan maç 0-0 sona erdi ve maçın ardından ara verildi. Bugün oynanması planlanan diğer lig maçları da ertelendi.

El Salvador Devlet Başkanı Naive Bucre de konuyla ilgili yorum yaptı ve yetkililere tam bir soruşturma yürütmeleri talimatını verdiğini söyledi. Bukele, felaketten sorumlu kimsenin kendisini kurtaramayacağını söyledi ve "Ülkemiz için zor bir gün. Takımlar, teknik direktörler, stadyumlar, biletler, gişeler, ligler, federasyonlar... Hepsi usulüne göre soruşturulacak ve sorumlulardan hesap sorulacak." diye konuştu.