En düşük emekli maaşı 8.800 TL oluyor! Bakan Bilgin tarih verdi: Tek şart aranacak!

Nisan ayı emekliler için oldukça sevindirici geçti ve Mayıs ayında da benzer müjdelerin devam etmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşı 8.800 TL oluyor! Bakan Bilgin tarih verdi: Tek şart aranacak!

Nisan ayı emekliler için müjdelerle dolu geçti ve Mayıs ayının da aynı şekilde devam etmesi bekleniyor. EYT'li emeklilerin ilk maaşlarını almaları, promosyon ödemeleri ve bayram ikramiyelerinin Nisan ayında hesaplarına yatırılmasıyla birlikte, Mayıs ayının da 2000 sonrası SSK ve BAĞ-KUR'lu emekliler için müjdelerle dolu geçmesi öngörülüyor. Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşının 7.500 TL olarak açıklanmasının ardından, şimdi de 2000 yılı sonrası emeklileri için yeni kanunlar tartışılıyor.

3600 ek gösterge ve EYT kanunlarının onay almasının ardından, intibak yasası da merakla bekleniyor. Milyonlarca emeklinin maaşına yapılacak zam için kollar sıvandı ve gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi. Peki, intibak düzenlemesi ile maaşlar ne kadar artacak?

para

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, EYT ve ek gösterge kanunlarının onayından memnun olduklarını belirterek, intibak zammının da yapılması gerektiğini savundu. Başkan Ergün, "En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyesinin artırılması taleplerimizin karşılanmasından memnunuz. Diğer taleplerimizin de karşılanmasını bekliyoruz. 2000'den sonra emekli olanlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi taleplerimizin karşılanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Son yapılan düzenlemelerle birlikte bayram ikramiyelerine yapılan zam, en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesi ve promosyon güncellemeleri emeklilerin cebini rahatlatırken, intibak yasasının da gelmesiyle maaşlarda 8.800 TL'ye kadar artış bekleniyor. Ancak, 2000 öncesi ve sonrası arasındaki farkın kapatılması için prim düzenlemesi ve intibak zammının uygulanması gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda 2000 öncesi emeklilerine intibak düzenlemesi ile 350 TL zam yapılmıştı. Şimdi ise 2000 yılı sonrası emeklilerinin aynı prim ve gün sayısı ile daha düşük maaş almalarının yanlışlığı ortadan kaldırılacak. İntibak yasası ile birlikte prim eşitlemesi yapılacak ve aradaki maaş farklılığı giderilecek. İ