Anasayfa
  • Dünya
  • Güncel
    SiyasetMagazinSpor
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • KURUMSAL
    Gizlilik Politikasıİçerik Kaldırma TalebiKullanım ŞartlarıYayın İlkeleriKünyeİletişim
  • Dizi / Film Eğitim Asayiş
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. En düşük emekli maaşına yüzde 60 zam ayarı! Yeni rakamı duyan bayram ediyor
Ekonomi
10 Ağustos 2023 - 15:13

En düşük emekli maaşına yüzde 60 zam ayarı! Yeni rakamı duyan bayram ediyor

Emekli maaşına yapılan ara zamlar yeterli bulunmadı. Yeni formüle göre 10 bin TL olabilir! Tüm detaylar haberimizde.

Ekonomi
10 Ağustos 2023 - 15:13
1 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
En düşük emekli maaşına yüzde 60 zam ayarı! Yeni rakamı duyan bayram ediyor

Emekliler maaşlarda yapılacak yeni iyileştirmeleri merakla bekliyor. İddialara göre en düşük emekli maaşı 10 bin TL olabilir! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLABİLİR

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan ara zamlar yeterli bulunmadı ve emekliler her fırsatta taleplerini dile getirmeye devam etti. Gözler Ocak ayında yapılacak zamlara çevrildi. Temmuz ayı ara zamlarında SSK ve Bağ Kur emeklisi maaşlarına yüzde 5.23, memur emeklisi maaşlarına yüzde 7.45 refah payı eklendi ve toplam yüzde 25 oranında zam yapıldı. Refah payı eklense de maaşlarda en önemli olan tutarlar enflasyon farkları oldu. Ocak ve Temmuz aylarında belirlenen 6 aylık enflasyon rakamları emekli maaşları için önem taşıyor. Enflasyon verileri her ay açıklanırken tahmini rakamlar da iddia olarak yer alıyor. Emekliler Ocak ayı zamlarını 3 Ocak tarihinde öğrenecek. Zam oranları da şimdiden belirlenmeye başladı. Temmuz ayı enflasyon verileri yüzde 9.49 olarak belirlendi. 


en düşük emekli maaşı 10 bin tl olacak

İddialara göre Merkez Bankası sene sonu enflasyon tahminlerine göre senenin ikinci yarısında enflasyon oranının yüzde 31.92 oranında belirlenmesi bekleniyor. Emekli maaşlarına enflasyon farkı dahil yüzde 25.92 artış yapılması iddia ediliyor. Ağustos ayında belirlenmesi beklenen toplu sözleşme oranları da emekli maaşlarına yansıtılacak. Merkez Bankası oran tahminlerine göre en düşük emekli maaşının 8 bin TL olması bekleniyor. 7 bin 500 TL ve üstü emekli maaşı alanların maaşları ise 10 bin TL'ye yükselebilir. Ocak ayında emekli maaş zamları 6 bin 250 TL üstünden yapılacak. Eğer taban ve kök maaş uygulamaları olmasaydı düşük primle emekli olan vatandaşlar 3 bin TL, 4 bin TL, 5 bin TL maaş alacaktı. Yüzde 30 zam yapılması durumunda maaşlar 8 bin TL'ye yükselecek. Aynı zamanda en güçlü ihtimal de en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükselmesi. Refah payı eklenerek yüzde 31.92 oranında zam yapılması bekleniyor. Eğer bahsi geçen formüller uygulanırsa emekli maaşlarına yüzde 60 oranında zam yapılmış olacak. 6 aylık enflasyon farkı üstüne refah payı da eklenecek. 

EDİTÖR
Gizem Eroğlu
Gizem Eroğlu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İlginizi Çekebilir
Pos cihazı oyunu çözüldü: Bunu yapanlara Bakanlık ceza yağdıracak
Pos cihazı oyunu çözüldü: Bunu yapanlara Bakanlık ceza yağdıracak
Merkez Bankası'nda flaş istifa: 3 ay önce görevden alınmıştı
Merkez Bankası'nda flaş istifa: 3 ay önce görevden alınmıştı
YHT bilet fiyatlarına yılın üçüncü zammı: 430 TL'ye satılacak
YHT bilet fiyatlarına yılın üçüncü zammı: 430 TL'ye satılacak
İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer 5 ile dikkat! Büyük tufan yarın sabah başlıyor
İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer 5 ile dikkat! Büyük tufan yarın sabah başlıyor

Ana Sayfa
Dünya
Güncel
Ekonomi
Teknoloji
Sağlık
Dizi / Film
Eğitim
Asayiş
KURUMSAL
Gizlilik Politikasıİçerik Kaldırma TalebiKullanım ŞartlarıYayın İlkeleriKünyeİletişim
Köşe Yazarları
Günün Haberleri
Gazete Arşivi
Nöbetci Eczaneler
  • Asayiş
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Güncel
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Teknoloji
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Gazete Arşivi
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Güncel Ekonomi Haber ve Haberler için habereko.com'u Takip Edin!