Erdoğan '11 lira' dediği yaş çay fiyatına Kılıçdaroğlu '15 lira' vaadi verdi!

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün öğle saatlerinde sosyal medya hesapları üzerinden çayın fiyatıyla ilgili açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, yayınladığı paylaşımında yaş çay fiyatının refah payı ile birlikte 15 TL olacağını duyurdu.

Erdoğan '11 lira' dediği yaş çay fiyatına Kılıçdaroğlu '15 lira' vaadi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Rize'deki mitinginde 2023 yılı taze çayın taban fiyatlarının yüzde 64 zam ile birlikte 11 lira 30 kuruşa yükselttiklerini açıklamıştı. Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın açıkladığı yaş çay fiyatını sosyal medya hesaplrı üzerinden yayınladığı bir paylaşımla eleştirdi.

“1 KİLOGRAM YAŞ ÇAY YAPRAĞININ MALİYETİ 11.32 TL'Yİ BULUYOR

Erdoğan '11 lira' dediği yaş çay fiyatına Kılıçdaroğlu '15 lira' vaadi verdi

“Erdoğan çayın anavatanı Rize'de sanki çayın taban fiyatını müjdeler gibi hayır zammı açıkladı” diye konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu zam ile taze çayın taban fiyatı 11,30 TL. Maliyetleri bilmiyor musunuz? Tabii ki biliyor. 1 kg taze çay yaprağı fiyatı 11,32 TL." dedi.

“ÇAY BARONLARININ SÖYLEDİKLERİNİ DUYDUK”

Erdoğan'ın ziraat bürosunun analizini görmezden geldiğini ve ayrıca üreticinin alın terini de görmezden geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Onlar sadece çay kodamanlarının ne dediğini dinler ve kendi çıkarlarını düşünürler. Üreticiler bırakın bir sonraki yıl için para ayırmayı, ürünlerini zararına satmak zorunda kalıyor." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, halka seslenerek, “Düzelteceğiz sevenlerim, düzelteceğiz. Bay Kemal, söz veriyorum! Seçimin hemen ertesi günü göreve başlarken sosyal yardımlı çayın fiyatı en düşük 15 TL olacak. Bu ülkenin çay yetiştiricilerine geçim maliyetinin altında zulmetmeyeceğim, ezdirmeyeceğim. Sözümden dönmem" dedi.

Erdoğan '11 lira' dediği yaş çay fiyatına Kılıçdaroğlu '15 lira' vaadi verdi