Erdoğan destekçisi Tansu Çiller'in 'Erdoğan giderse ülke elden gider' sözlerine Özgür Demirtaş'tan sert yanıt!

Tansu Çiller'den 'Erdoğan giderse ülke elden gider' şeklinde ifade ettiği sözlerine karşılık olarak ünlü ekomomist Özgür Demirtaş'tan sert bir yanıt geldi. Profesör Dr. Özgür Demirtaş, Çiller'in başbakanlık yaptığı döneminde yaşanan krizi hatırlattı ve "Bu sözler Türkiye'ye hakarettir" dedi.

Erdoğan destekçisi Tansu Çiller'in 'Erdoğan giderse ülke elden gider' sözlerine Özgür Demirtaş'tan sert yanıt!

Eski Başbakan Tansu Çiller, “Erdoğan giderse ülke elden gider" şeklinde ifadeler kullanarak Erdoğan'a olan desteğini bir kez daha gösterdi. Finans uzmanı Profesör Dr. Özgür Demirtaş ise Twitter'daki yorumuna yanıt verirken, Çiller'in yorumunun Türkiye'ye hakaret olduğunu söyledi.

Tansu Çiller

Eski DYP Başkanı ve aynı zamanda bir dönem başbakanlık görevinde bulunan Tansu Çiller, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini dile getirerek, Erdoğan'ın gitmesi durumunda ülkenin de elden gideceğini söyledi.

"BU SÖZLER TÜRKİYE’YE HAKARETTİR"

Özgür Demirtaş

Sabancı Üniversitesi'nde Finans kürü başkanlığı yapan Prof. Dr Özgür Demirtaş, Çiller'in bu sözlerini sosyal paylaşım sitesinde değerlendirdi.

Çiller'in başbakan olduğu dönemde Türkiye'nin yaşadığı krizi hatırlatan Demirtaş, “Bu sözler Türkiye'ye hakaretti. Kimsesiz ölecek kadar aciz miyiz? Üzülmeyin hanımefendi, Türkiye çok güçlü. Görünüşüne rağmen Türkiye gitmedi. Türkiye, tarihteki 2. ekonomik krizine neden olmasına rağmen ortadan kalkmadı. Gitmez.." ifadelerini kullandı.