Erdoğan'ın ekonomiyi etmek istediği Mehmet Şimşek'in etkisi borsaya yansıdı!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası seçim sonrası yükselişini sürdürdü. Bilgi yatırım stratejisti olarak görev yapan Çağlar Toros, Mehmet Şimşek'in etkisinin borsaya da yansıdığını söyledi.

Erdoğan'ın ekonomiyi etmek istediği Mehmet Şimşek'in etkisi borsaya yansıdı!

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, seçim belirsizliğinin geçmesinin ardından iki gündür yükselişte. Dün yüzde 4,1 artışla 4.768,56 puandan kapanan BIST 100 endeksi bugün saat 11:45'te yüzde 3 yükseldi. Banka hisse senedi endeksi dün yüzde 2.13 yükseldi, ancak bu sabah tavana yakın. 23:45 itibarıyla banka hisse senedi endeksi yüzde 8'in üzerindeydi.

Bilgi yatırımı stratejisti olarak görev yapan Çağlar Toros, , seçim belirsizliğinin endeks üzerindeki baskıyı hafiflettiğini ve dikkatlerin Cuma gününe kadar açıklanacak olan kabineye çevrildiğini söyledi.

ULUSLARARASI ÜNE SAHİP MALİ YÖNETİM VURGUSU YAPILDI

Erdoğan'ın ekonomiyi etmek istediği Mehmet Şimşek'in etkisi borsaya yansıdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasında üretim ve istihdam ekonomisinin yanı sıra "uluslararası üne sahip mali yönetim" vurgusu yapıldığını hatırlatan Toros, Erdoğan'ın Mehmet Şimşek ile görüşmesini ve kabinede olabilecek isimlerin altını çizerek, "Piyasa heyecanı yaratan isimler" dedi. Toros, ortodoks bir politika olmasa da zamanı geldiğinde farklı yöntemlerle politikaları hayata geçirmesinin beklendiğini söyleyerek, "Çünkü Erdoğan faizleri düşürmeye devam ediyor" mesajını verdi.

Çağlar Toros, ayrıca şirketin ismi ve ekonomi politikaları nedeniyle bankacılık, ulaşım ve otomotiv sektörlerinden hisse senetlerinin borsada öne çıkmasını beklediğini söyledi.

Sermaye Piyasaları Danışmanı Yunus Kaya, "Borsa seçim sonrası hikayeyi bekliyor" dedi. Şimdilik bu hikaye, Mehmet Şimşek ve ekibine emanet edilecek ekonomi yönetimi açısından çizilebilir. Kaya, “Kimse bir devam filmi çizemez ama kısa vadede olumlu etkisi olur. Önce borsa fiyatlanıyor" dedi.