Erdoğan'ın İzmir mitinginde cemaat toplamayı reddeden imam soluğu savcılıkta aldı!

İmam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de miting yapmak için cemaat toplama isteğini, reddetmesi nedeniyle AKP Buca İzmir Valiliği tarafından arandığını, kendisi ve ailesi hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Erdoğan'ın İzmir mitinginde cemaat toplamayı reddeden imam soluğu savcılıkta aldı!

İzmir'in Buca ilçesinde görev yapan İmam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de 29 Mart mitingi öncesi cemaati miting için toplanmaya çağırması için bir talep aldığını söyledi. Kendisinin bir imam olduğu vurgusunu yapan Kılıç, “Ben bir cami imamıyım. Demokrasi şöleni olabilir ama taraf değilim.. Eğer cemaatime toplanmak için katılırsam, bu caminin ilke ve amacına karşı çıkmış olurum." diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın İzmir mitinginde cemaat toplamayı reddeden imam soluğu savcılıkta aldı

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Cami imamı Yusuf Kılıç, bugün yaptığı açıklamada hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. O günden beri ciddi tehditler aldığını iddia eden Kılıç, 3 Mayıs 2023'te kendisini tehdit edenlerle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunduğunu belitti.

Kılıç, Erdoğan'ın İzmir'deki miting günü yaptığı konuşmanın ardından başına gelenleri şu şekilde aktardı:

"26 Nisan'da AK Partili olduğunu iddia eden biri beni aradı ve cemaati toplantılarına getirmemi istedi. Kabul etmeyince telefonu kapattım ve 'Evet mi hayır mı dedin' diye tehdit edildim. Asla kabul etmiyorum. Bu elbiseyi herkesin iyiliği için giymiyorum. İnsanlar insanları köleleştirmesinler diye bu elbiseyi giyiyorum.

“CİDDİ TEHDİTLER VAR”

Hiçbir siyasi partiye boyun eğmem. Böyle bir vasiyette bulunduğum için yargılandım. Enstitüde sınavın olduğu gün hakkımda soruşturma açılmıştı. Suçlu ben değilim Suçlu, beni yasadışı olarak arayan kişidir. Bunu yaptığım için kimse beni umursamıyor.

Ciddi tehditler var. Bu tehditlere boyun eğmemek adına elimden geleni yapıyorum. Cemaatten geri adım atmasını ve olayı yalanlamasını istediler. Yalan söyleyemem.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, kirletmeyen, hata yapmayan imamım ben. Vatanını en çok seven ve görevini iyi yapan kişidir.

“ÇOK CİDDİ BİR HUKUKSUZLUK VAR, YALNIZIM”

Ya yalnız kalacağım, ya gücün olduğu güçlü bir yer olacak ya da gücün olduğu yer olacak.Haklı olduğum için söylüyorum. Ve ben yalnızım. Sendikam bile beni desteklemiyor. Sendikadan ayrılmamı istiyor. Türkiye Barolar Birliği'ne sesleniyorum. Çok ciddi bir anarşi var, yalnızım.."