Erdoğan, merakla beklenen tarihi duyurdu! 45 bin öğretmen atamasında geriye sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Meclis Salonu'nda düzenlenen 3 bin 500 engelli öğretmen atama töreninde önemli açıklamalarda bulundu. "Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz" diyen Erdoğan, 45 bin sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında tarih verdi.

Erdoğan, merakla beklenen tarihi duyurdu! 45 bin öğretmen atamasında geriye sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Milli Eğitim Bakanlığı meclis salonunda 3 bin 500 engelli öğretmen atama törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada bir açıklama yaparak Mayıs ayında 45 bin öğretmenin atanacağını duyurdu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"Bugün 3500 engelli vatandaşımızı sınav sonuçlarına göre aday göstermek için buradayız. Bu atama ile birlikte son 10 yıl içerisinde eğitim camiamıza katılan engelli öğretmenlerimizin sayısı yaklaşık 11.500'e yükseldi. Eğitim kadromuz daha da güçlendi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan tüm okullarda görevli öğretmen sayısı bir milyonu aştı. Görev süremiz boyunca öğretmenlerimizin yüzde 75'inin işe başlaması, eğitime öncelik verdiğimizin en önemli göstergelerinden biri.

45 bin öğretmen ataması tarihi

"YÜZYILIN EĞİTİM ALTYAPILARINI HAZIRLIYORUZ"

Bu anlamda eğitim altyapımızı bütçemiz ve personelimiz ile güçlendirerek ülkemizi Türk yüzyılına hazırladık. Öğretmenlerimizin birikimli sorunlarının tamamını çözme fırsatı bulduk. Din uğrunda kahramanca fedakarlık yapan 192 kahraman hocamızın hürmetle anısı milletimizin gönlünde ilelebet yaşayacaktır.

Geçen sene olduğu gibi öğretmenlik meslek kanunu icra ederek, kuru sözlerle değil, tayin sözleriyle müjdeleri sunuyoruz. Mayıs ayında yapmayı planladığımız 45.000 özleşmeli öğretmen atamaları gibi güzel haberlerle de yanınızda olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bu arada sözleşmeli statüden kamu hizmeti statüsüne geçiş yapan 93.272 öğretmenimiz için meslekleri hayırlı olsun.

"BAŞÖĞRETMENİN MAAŞLARI 25 BİN, UZMAN ÖĞRETMENİN MAAŞLARI 22 BİN 500 LİRA OLDU"

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, depremde eşini veya çocuğunu kaybeden ve sağlık sorunları bulunan 4.536 öğretmenimizin taşınma talebine anında yanıt verdik. Aynı şekilde bölgedeki hocalarımızın yeniden konumlandırılması da hızla memnuniyetle karşılandı. Yakından takip ettiğiniz gibi, Öğretmenlik Mesleği Yasası en büyük eğitim reformlarımızdan biridir. Elbette vatanın ve milletin bekası için, her konuda olduğu gibi bu yasa çıkınca birileri devreye girerek bunun gerçekleşmesini sağlayacaktır. Öğretmenleri tahrik ederek bu yasadan yararlanmalarını engellemeye çalıştılar.

Başöğretmenlerin maaşları 25 bin, uzman öğretmenin maaşı 22 bin lira. Öğretmenlerimiz her gelişmeden bundan sonraki süreçte yararlanmaya devam edeceklerdir.

Bir ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri dezavantajlı kesimlerin topluma katılım düzeyidir. Türkiye, engellilerin eğitimden istihdama kadar pek çok alan için haklarını kullanma konusunda uzun süredir ciddi eksiklikler yaşıyor. Engelli olsun olmasın bu ülkenin her vatandaşı, çabası, yeteneği ve azmi ile tüm kapıların kendisine açık olduğunu bilecektir. Engelli öğretmenlerimiz aynı durumda olan gençlerimize rol model olacaktır."