Erzurum'da köye inen kurt dehşet saçtı! 4 kişiye saldıran kurtta kuduz tespiti..

Erzurum Tortum!a bağlı Kireçli Mahallesi kırsalına gelen kurt biri ağır dört kişiyi yaraladı. Mağarada bulunan kurt köylüler tarafından öldürülürken, yapılan test sonuçları kuduz olduğunu gösterdi. Jandarma ekipleri ise ilçeye giriş ve çıkış yasakladı.

Erzurum'da köye inen kurt dehşet saçtı! 4 kişiye saldıran kurtta kuduz tespiti..

Tortum ilçesine bağlı 172 nüfusa sahip kırsal yerleşim yeri Kireçli'de köyü kurt bastı ve 4 kişiyi yaraladı. Yaralanların arasında 6 çocuğu olan 52 yaşındaki Destegül Uğurlu da vardı. Destegül Uğurlu, büyükbaş hayvanlara yem vermek için evden ahıra giderken dışarı çıkmasıyla birlikte kurt ile karşı karşıya geldi. Destegül Uğurlu'ya saldıran kurt, kadını çenesinden ısırdı ve ağır yaraladı. Kurt daha sonra köydeki diğer üç kişiye daha saldırırken, diğer köylülerin de çeşitli yerlerinden yaralandıkları bildirildi.

Erzurum'da köye inen kurt dehşet saçtı

MAĞARADA YAKALANAN KURT ÖLDÜRÜLDÜ

Köpekleriyle kurt avlayan köylüler, mağarada yakaladıkları urdu pompalı tüfekle vurarak öldürdüler. Kurt sürüsü saldırısından hafif sıyrıklarla kurtulan iki vatandaş Tortum Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KEMİK VE YUMUŞAK DOKU HASARI

Çenesinden ağır yaralandığı tespit edilen Destegül Uğurlu ve bacağından yaralanan Serdar Aydınlı Erzurum'a götürüldü. Ağır yaralandığı tespiti yapılan Destegül Uğurlu'nun hem kemik hem de yumuşak doku hasarına uğradığı belirtildi.

Erzurum'da köye inen kurt dehşet saçtı

Laboratuvar incelemelerinde kurdun kuduza yakalandığı belirlendi. Bu bilginin ardından mahalle karantinaya alınırken, jandarma ekipleri ilçeye giriş ve çıkışları yasakladı. Kurtların yaraladığı 4 kişinin ise halen kuduz tedavisi gördüğü öğrenildi.