EYT'de Kısmi Emeklilik... EYT için heyecan dorukta. Meclis, 8 Eylül 1999 tarihinden önce işe girişi olan ve prim günlerini tamamlayan vatandaşların emekliliğini sağlayan EYT yasası kabul edildi. Prim şartı zorunluluğu nedeniyle kısmi emeklilik yeniden gündeme geldi. Peki EYT kısmi emeklilik nedir? EYT'nin kısmi emekliliğine ilişkin detaylar haberimizde...
EYT MECLİSTE KABUL EDİLDİ
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
ÜÇÜNCÜ AŞAMA GERİ KALDI!
EYT yönetmeliği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü ve onaylandı. Yönetmelik, çoğunluğu AK Parti ve MHP milletvekillerinin oluşturduğu komisyon tarafından onaylandı. Yönetmeliğin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylanmasının ardından EYT düzenleme sürecinin üçüncü aşaması geride kaldı.
KISMİ EMEKLİLİK NEDİR?
Yönetmelikten önce (1999) 50 yaşını dolduran kadınlar ve 55 yaşını dolduran erkekler 3.600 maaş günü ve 15 yıl sigortalılık hizmeti ile kısmen emekli olabiliyordu.
3600 PRİM GÜNÜ OLAN EYT’DE SAYILACAK MI?
30 Ocak'ta meclise gelen EYT kararnamesi 3600 ödeme gününü hariç tuttu. Mevcut mevzuata göre kısmi emeklilik, kadınlar için 58, erkekler için 60 yaşını gerektirmektedir. EYT şartları 1999'dan önce eski haline getirilirse 3600 ödeme gününü dolduran vatandaşlar 50-55 yaşlarında dahi emekli maaşı alma hakkına sahip olacak.