EYT’lilere prim teşviği detayları belli oldu! 8 bin 106 liranın 1500 lirasını devlet ödeyecek..

EYT Yasası'nın yasalaşması, yasanın kapsadığı yargı bölgelerinde milyonlarca vatandaşa emekli olma hakkı verdi. Hem EYT'de çalışmaya devam eden emekli vatandaşlara hem de onları çalıştıran işverenlere müjdeli bir haber paylaşıldı.

EYT’lilere prim teşviği detayları belli oldu! 8 bin 106 liranın 1500 lirasını devlet ödeyecek..

EYT yasası Mart ayında resmen kabul edildi ve milyonlarca işçiye emekli maaşı alma hakkı verdi. Mart ayında başvurularını zamanında tamamlayan ilk grup 1,5 milyonu aşarken emeklilik başvurularını tamamlayanlar, emekli maaşlarıyla birlikte ikramiyelerini Nisan ayında aldı. EYT'den emekli olup meslek hayatlarına devam eden EYT'lilere güzel bir haber var. Emekliler daha yüksek prim ödemek zorunda kaldığı için işverenler emeklilere öncelik vermediği için devlet Prim Teşvik Bildirimi yayınladı. Bu karara göre emekli çalıştıran işverenlere ikramiye teşviki verilecek. Bu kapsamda merak edilen teşvik detayları açıklandı.

EYT’lilere prim teşviği detayları belli oldu! 8 bin 106 liranın 1500 lirasını devlet ödeyecek

İŞVERENLER DEVLET TARAFINDAN VERİLEN PRİM TEŞVİĞİNDEN YARARLANACAK

Emeklileri işe alan ve ikramiye teşviki almak isteyen işverenlerin belirli gereksinimleri karşılaması gerekir. Bu noktada çalışanın ilk defa emekli maaşını ve işverenin prim borcunun sona ermemiş olması gerekmektedir. Bir işveren başka bir işyeri işletiyorsa ve o işyerinde sigorta yükümlülüğü bulunuyorsa borcu olmayan işyeri için prim teşvikinden yararlanamaz.

Bir işveren EYT çalışanı için 8.106 TL ikramiye talep ederse, 1.500 TL ikramiye teşviki kapsamında devlet tarafından karşılanacak. Böylece 1500 TL indirimle işveren 8 bin 106 TL yerine 6 bin 605 TL ödeyecek.

HER AY DÜZENLİ KONTROL EDİLECEK

Emekli Teşvikinden yararlanan işverenlerin faaliyetleri aylık olarak gözden geçirilmektedir. Primi işveren ödüyorsa teşvik indirimi yapılıyor. Teşviklerin hileli kullanımına ağır cezalar uygulanacaktır.

Gerekli kriterleri sağlayan tüm özel şirketler bu programdan yararlanabilir. Aynı çalışanın teşvik almak için başka bir işverenin şirketine geçmesi durumunda prim indirimi ve teşvikler uygulanmaz.