Fenerbahçe, depremzedeler TFF'ye 50 milyon TL bağış yaptı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Fenerbahçe yönetimi depremzedeler için inşa edilecek konteyner şehir projesi için düzenlenen törende bir araya geldiler. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Fenerbahçe başkanı Ali Koç, bağış hakkında bilgiler verdiler.

Fenerbahçe, depremzedeler TFF'ye 50 milyon TL bağış yaptı!

Fenerbahçe, deprem bölgesi konteyner bağışı için Türkiye Futbol Federasyonu ile imza töreni düzenledi. Kulüp başkanı Ali Koç, 6 Şubat'ta ülkenin ciddi bir felaketle karşı karşıya olduğunu açıklayarak, ülkenin bu zor dönemi sona erdirmek için birlikte çalışırken inanılmaz bir dayanışma duygusu gösterdiğini ifade etti.

ALİ KOÇ: DEPREM BÖLGESİNE 1300 ADET ÇADIR ULAŞTIRDIK

Fenerbahçe olarak AFAD'a 1300 çadır teslim ettiklerini söyleyen Ali Koç, "Sarı lacivertli derneğimiz 200'ü çadır olmak üzere 1000 kişilik çadırkent kurdu. Yönetimimiz, kadromuz, sporcularımız ve teknik ekibimizle birlikte açılışını yaptık. 3 gün boyunca kan bağışlarının kapısı açıldı.Bu kapsamda 2053 tüp kan bağışlandı.Kızılay ve destekçilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Fenerbahçe, depremzedeler TFF'ye 50 milyon TL bağış yaptı

FENERBAHÇE'DEN TFF'NİN HESABINA 50 MİLYON TL BAĞIŞ

Hatay'a konteyner şehir inşa etmek için TFF hesabına 550 konteyner bedeline denk gelen 50 milyon TL'nin yatırıldığını söyleyen Ali Koç, kalan paranın Hatay'da kurulacak olan yaşam alanlarıyla ilgili kullanılacağını aktardı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: FUTBOL YALNIZCA FUTBOL DEĞİLDİR

Konteyner kent yapımları için yardım konusunda açıklamalar yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği ile ortaklaşa hayata geçirilmiştir. Türk futbol ailesi için acılı ve zor günlerde omuz omuza futboldan daha fazlasını içeren bir futbol programı ile depremzedelere geri vermekle ilgilidir. Değerli kulüp başkanlarımız ile bir araya geldik ve görüşme gerçekleştirdik. Ali Başkanımızın da belirttiği gibi 1000 koli yardım konusunda anlaştık. TFF, AFAD'a 20 milyon TL'lik acil bağışta bulundu. Depremin büyük olduğu ve günde 10 milyon kişiyi etkilediği anlaşılınca 1000 konteynerin yetmeyeceği konusunu hemfikir düşündük. 1 Mart'ta omuz omuza bir kampanya başlattık."

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: ÇOCUKLAR İÇİN HALI SAHA YAPACAĞIZ

Çocuklar için aktivite alanları yapılacağını söyleyen Büyükekşi, “Konteyner şehri sadece konteyner yerleştirmek olarak düşünmüyoruz. İhaleyi yaptık, kurduğumuz her şehirde çocuklar için bir antrenman sahası yapacağız. Bunların arasında çocuklar için oyun alanı olacak. Sosyal olarak gelişmesine izin veren başka kısımlar da mutlaka olacaktır” dedi.