FETÖ'nün faaliyetlerini yurt dışında sürdüren Mehmet Cintosun Türkiye'ye getirildi!

MİT tarafından başlatılan operasyon kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mevcut mali yapılanması sisteminde bulunan Mehmet Cintosun'u Türkiye'ye getirdi. Yurt dışında faaliyetlerini devam ettiren Cintosun'un, örgüte bağlı nakliye şirketleri aracılığı ile yurt içi faaliyet gösteren FETÖ'cülere mali destek sağladığı tespit edildi.

FETÖ'nün faaliyetlerini yurt dışında sürdüren Mehmet Cintosun Türkiye'ye getirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Mehmet Cintosun'un silahlı terör örgütüne üye olarak sabıka kaydına sahip ve 1995-2014 yılları arasında Azerbaycan örgütü FETÖ'de üst düzey yönetici olarak çalıştığı belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışındaki faaliyetlerini yürüttüğü belirlenen Mehmet Cintosun'un, 2014 yılında Türkiye'ye döndüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardında ise ülkeyi terk ettiği öğrenildi. Yurt dışında faaliyetlerine devam eden Cintosun'un, örgüte bağlı nakliye şirketleri aracılığı ile yurt içi faaliyet gösteren FETÖ'cülere mali destekleri sağlayan kişi olarak belirlendiği bilgisi paylaşıldı.

FETÖ'nün faaliyetlerini yurt dışında sürdüren Mehmet Cintosun Türkiye'ye getirildi

MİT'TEN FETÖ OPERASYONU

MİT, tarafından başlatılan operasyon kapsamında Mehmet Cintosun'un, Bahatin Karataş, Harun Tokak, Tarip Büke gibi örgütlerin sözde üst düzey yöneticileriyle birlikte kurduğu uluslararası kuruluşlarla finansal faaliyetleri yönetmekte ve yasa dışı örgüt üyesi olanlara lojistik destek sağladığı ortaya çıkarılşırken Yurt dışı operasyon çerçevesinde yakalanan Cintosun'un Türkiye'ye getirildiği bildirildi.