Fransa'ya sığınmacı talebi veren şahıs parkta çocuklara bıçakla saldırdı

Fransa'nın Annecy kentinde sığınmacı olarak talepte bulunan bir Suriyeli parkta çocuklara bıçakla saldırdı. Meydana gelen olay ülkede şok etkisi yarattı.

Fransa'ya sığınmacı talebi veren şahıs parkta çocuklara bıçakla saldırdı

Fransa, bugün Annecy şehrinde bıçaklı saldırı ile sarsıldı. Fransız raporları, Annecy'deki bir parkın yakınında sabah 9:45 civarında birinin çocuklara bıçakla saldırdığını bildirdi. İlk gelen bilgilerde olayda 8'i çocuk 9 kişi yaralandı.

Polis bir zanlıyı gözaltına alırken, yaralılardan üçünün durumlarının ağır olduğu belirtildi. Olayın meydana geldiği Haute-Savoie departmanı, vatandaşları olay yerinden uzak durmaya çağırdı.

Tutuklanan 30 yaşındaki Suriyeli saldırgan şahsın bir süre önce İsveç'e sığınma hakkı kazandığı bildirildi. Olayın görgü tanıklarından birisi olan Fransız futbolculardan Anthony Le Tarec, kendisi koşarken bir anda birçok kişinin bağırarak parkta koşmaya başladığını söyledi.

Fransa'ya sığınmacı talebi veren şahıs parkta çocuklara bıçakla saldırdı

"Macron: "Ülkemiz şokta"

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ile İçişleri Bakanı Gerald Dalmanin bölgeyi ziyaret edecek. Dalmanin, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın içeriğinde Annecy kentinde meydana gelen bıçaklı saldırı sonrası aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin saldırı sırasında aralandığını söyledi. Dalmanin, polisin ani müdahalesi üzerine zanlının gözaltına alındığını söyledi.

Oyun alanına bıçakla saldıran suçlunun görüntüleri milleti şok etti.

Fransa'ya sığınmacı talebi veren şahıs parkta çocuklara bıçakla saldırdı

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da saldırıları "aşağılık" olarak nitelendirmek için Twitter'a bir aıklama yazdı ve kurbanlar arasında çocukların da olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Macron, saldırının "halkı şok ettiğini" söyledi ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

ÇOCUKLARDAN İKİSİ YABANCI

Annecy yetkilileri yaptığı açıklamada, saldırganın da yaralandığını ve nedenin henüz bilinmediğini söyledi. İngiltere'nin Reuters haber ajansı son dakikada saldırganın terör eylemi yapma niyetinin bulunmadığının da açıklandığını bildirdi.

Annecy savcıları, yaralanan çocuklardan birinin Hollandalı, diğerinin ise İngiliz olduğunu söyledi.