Google, dünya genelindeki kullanıcıları uyardı! Kritik güvenlik açığı bulundu: Şimdi güncelleyin!

Google, arama motoru Chrome için tüm kullanıcılarını uyardı. Şirket geçtiğimiz günlerde kritik bir güvenlik açığı keşfettiğini duyurdu.

Google, dünya genelindeki kullanıcıları uyardı! Kritik güvenlik açığı bulundu: Şimdi güncelleyin!

Google, bilgisayar korsanları tarafından Chrome tarayıcısı üzerinden aktif olarak yararlanabilecekleri yeni güvenlik açığı (CVE-2023-2033) keşfettiğini duyurdu ve güvenlik açığını gidermek için bant dışı bir güncelleme yayınladı. Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Google, tüm kullanıcıları Chrome tarayıcılarını bir an önce 112.0.5615.121 sürümüne güncellemesi konusunda uyarı gönderdi.

The Hacker News'te yayınlanan bir haberde Google, yakın zamanda Chrome web tarayıcısını aktif bir şekilde kullanılan sıfır gün güvenlik açığını gidermek için bant dışı bir güncelleme yayınladı. Bu güvenlik açığı, 2023'ün başından bu güne yamalanan ilk kritik güvenlik sorunuydu.

Google, dünya genelindeki kullanıcıları uyardı

GOOGLE KRİTİK GÜVENLİK AÇIĞINI TESPİT ETTİ

Cuma günü yayınlanan bültende Google'ın tehdit analiz hakkında kurduğu grubun CVE-2023-2033 adlı bir güvenlik açığı tespit ettikleri paylaşıldı. Bu güvenlik açığı, Chromium tarayıcısının V8 JavaScript motorunu kullanan JavaScript motorunda "tür karışıklığı" hatası olarak bilinir. Kısacası, tip karışıklığı ile birlikte belleğe yanlış tür ile beraber erişim sağlanmasına izin veren, muhtemelen belleğin sınırların dışına okunmasına veya yazılmasına neden olan bir hatadır.

Google'ın CVE-2023-2033 şeklinde belirlediği güvenlik açığının 'yüksek riskli' olarak sınıflandırıldığı bildirilirken Google, Chrome kullanıcılarının tarayıcılarını en son güvenlik yamalarıyla güncellemelerini acil olarak önerdi.

Chrome uygulama ayarları sayfasına gidip yardım panelinde güncelleme yaparak v112.0.5615.121'e güncellediğinizden emin olabilirsiniz.