Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunması sonrasında Türkiye’nin her yerinde geniş çaplı olarak FETÖ-PDY operasyonları başlatıldı.FETÖ-PDY operasyonları kapsamında bir çok kişi gözaltına alındı ve tutuklandı.İş yeri ve üniversiteler kapatıldı.Kapatılan üniversitedeki öğrencilerin gidecekleri yerler belli oldu.
- Advertisement -
Dün yapılan Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er,alınan kararla kapatılan üniversitelerin öğrencilerinin hangi üniversitelere yerleştirileceği belli olurken Fatih Üniversitesi öğrencilerinin hangi üniversitede öğrenim alacağının henüz belirnemediğini söyledi.
Yüksek Öğretim Kurulu toplantısının ardından kapatılan üniversitelerin öğrencilerin nereye gideceği belli oldu.YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er öğrencilerin hangi üniversitelere gönderileceğini açıkladı.Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan 13 vakıf üniversitesinin öğrencilerinin gidecekleri yerler belirlendi yalnız Fatih Üniversitesi’nin öğrenci sayısı fazla olduğundan o üniversitenin öğrencilerinin gidecekleri yerler şuan belirlenmedi.Kanuni Üniversitesi’nin ise eğitim öğretime başlamadığı açıklandı.
Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversitelerde toplamda 65 bin öğrenci öğrenim görüyordu.Tüm öğrencilerin yeni üniversitelere gönderileceğini ve bu öğrencilerin vakıf yükseköğretim kuruluna ödedikleri paraları gittikleri üniversitelerde ödemeye devam edecekleri açıklandı.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin nerelere yerleştirileceğini açıkladı.
Bu karar ile kapanan hangi üniversitelerdeki öğrencilerinin gidecekleri üniversiteler şöyle:
Bursa Orhangazi Üniversitesi öğrencileri Bursa Teknik Üniversitesi’ne,
Canik Başarı Üniversitesi öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne,
Selahaddin Eyyubi Üniversitesi öğrencileri Dicle Üniversitesi’ne,
Melikşah Üniversitesi öğrencileri Erciyes Üniversitesi’ne,
Mevlana Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne, Mevlana Üniversitesi’nin diğer bölümlerdeki öğrencileri Selçuk Üniversitesi’ne,
Şifa Üniversitesi öğrencileri Ege Üniversitesi’ne,
Turgut Özal Üniversitesi öğrencileri Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne,
Zirve Üniversitesi öğrencileri Gaziantep Üniversitesi’ne,
İzmir Üniversitesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi’ne,
Murat Hüdavendigar Üniversitesi öğrencileri İstanbul Üniversitesi’ne,
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri Dokuz Eylül Üniversitesi’ne, Gediz Üniversitesi’nin diğer bölümlerdeki öğrencileri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne,
Süleyman Şah Üniversitesi öğrencileri İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ne yerleştirilecekler.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Er konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kapatılan bu üniversitelerdeki bütün öğrenciler bizim çocuklarımızdır. Bu üniversitelerde okuyan ulusal ve uluslararası öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti ve Yükseköğretim Kurulunun gözetiminde ve himayesindedir. Bu öğrencilerimizin herhangi bir suçluluk psikolojisine girmelerini arzu etmiyoruz. Bu öğrencilerimiz, yürürlükteki mevzuatımıza göre yerleştirilmişlerdir ve diğer yükseköğretim kurumlarımızdaki öğrencilerden herhangi farkları bulunmamaktadır. Kapatılan üniversitelerin öğrencileri, YÖK tarafından yapılan bu yerleştirme dışında, diğer devlet veya vakıf üniversitelerine yatay geçiş yapma imkanına da sahiptir. Bu öğrenciler, diledikleri takdirde diğer vakıf veya devlet üniversitelerine yatay geçiş yapabilecekler. Bu konudaki ayrıntılı bilgiyi öğrencilerimiz yerleştirildikleri üniversitelerimizden alabilecekler” ifadelerini kullandı.