Hindistan'da 20 yılın en büyük demiryolu kazası: Ölümlü tren kazasında ölü sayısı 300'ü geçti!

2 Haziran'da Hindistan'ın Orissa eyaletinde gerçekleşen tren kazasında 300'den fazla kişi hayatını kaybettiği bildirildi. Kazada 900'den fazla kişinin yaralandığı aktarılırken tren kazasının bir sinyal hatasından kaynaklandığına inanılıyor.

Hindistan'da 20 yılın en büyük demiryolu kazası: Ölümlü tren kazasında ölü sayısı 300'ü geçti!

Hindistan'ın Orissa eyaletinde korkunç bir tren kazası meydana geldi. 300'den fazla kişinin ölümüne 900'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan tren kazasının bir sinyal hatasının neden olmuş olabileceğini ortaya çıktı.

2 Haziran'da yerel saatle 19:20'de Balasore ilçesi Bahanaga Bazar istasyonu yakınlarında iki yolcu ve bir yük treni kafa kafaya çarpıştı. Kazada 300'den fazla kişi öldü, 900'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Hindistan'da 20 yılın en büyük demiryolu kazası

"SİNYAL HATASI KAZAYA NEDEN OLABİLİR"

Demiryolu yetkilileri tarafından başlatılan soruşturmada, kazanın kaynağının başlangıçta belirlendiği üzere bir "sinyal arızası" olabileceği belirtildi.

Indian Express'in edindiği bilgiye göre, ana hatta giren tren yük treni ile çarpıştı, ancak önce Coromandel Ekspresi için sinyal verildi, ardından sinyal kesildi. Yakında kazayla ilgili tam raporun hazırlanması beklense de sinyalin hangi nedenle verilip iptal edileceği henüz bilinmiyor.

Hindistan'da 20 yılın en büyük demiryolu kazası

Yerel Hint basınında ülkede son 20 yılın "en büyük tren kazası" şeklinde başlıklandırılan haberde trajik kazada ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi. Kurtarma çalışmalarına çevredeki halk da destek verirken kazadan solayı birçok tren seferi de iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

Hindistan'da 20 yılın en büyük demiryolu kazası

 Yetkililer, kazaya karışan trenlerinin Coromandel Ekspresi ve Yashwatpur-Howrah Ekspresi'ne ait olduğunu bildirdiler. Shalimar Tren İstasyonu'ndan kalkan Coromandel Ekspres yolcu treninin Chennai Merkez Tren İstasyonu'na doğru yola çıktığı kaydedildi.