Hızlı klavye kullananlara devlette iş! Adalet Bakanlığı KPSS şartıyla icra katibi alımı yapacak!

İş arayan insanlar için müjdeli haberler peş peşe gelmeye devam ederken Adalet Bakanlığı alımları başladı. Peki icra katibi alım şartları neler? Tüm detaylar haberimizde.

Hızlı klavye kullananlara devlette iş! Adalet Bakanlığı KPSS şartıyla icra katibi alımı yapacak!

Kamu personeli olmak isteyen insanlar için Bakanlıkların alımları hızla devam ediyor. Yeni müjdeli haber Adalet Bakanlığı'ndan geldi ve rekor alım başladı! İcra katibi alım şartları nedir? Başvuru nasıl yapılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI ALIMLARI

Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan 22 bin personel alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı alımları 20 Nisan tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İcra katibi alımları ise 700 kişi olarak belirlendi. Personel alımları KPSS puanlarına göre yapılacak. İcra katibi alım şartları şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2022 senesi KPSS yapıldığı zaman 35 yaşını doldurmamış olmak, görevi yapmaya engel bir psikolojik rahatsızlığı olmamak, güvenlik ve arşiv soruşturması olumlu olmak, 

İcra Katibi Alımları

Türk Ceza Kanunu 53. maddede belirtilen süreler geçse bile kasten işlenen bir suç dolayısıyla bir sene ya da daha fazla süreyle hapis cezası almamak ve devlet güvenliğine karşı, anayasal düzene karşı suçlar, zimmet, irtikap, hırsızlık, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, güvenin kötüye kullanımı, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırmak, malvarlığı aklama suçlarından ceza almamak, kamu haklarından mahrum edilmemek, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, en az lise ya da dengi okul mezunu olmak ve öğretim devam ederken daktilo veya bilgisayar derslerini başarıyla tamamladığına dair Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak, uygulama sınavında başarılı olmak gerekiyor. 20 Nisan tarihinde Resmi Gazete üzerinden yayımlanan ilan için 25 Nisan tarihinde e-Devlet sistemi üzerinden başvurular başlayacak. Başvurular 11 Mayıs tarihine kadar devam edecek.