Hükümetten vatandaşa bayram için köprü ve otoyollara ücretsiz tarife!

Cumhurbaşkanlığı'nın Ramazan Bayramı süreci boyunca köprü ve otoyolların serbest geçiş kararı Resmi Gazete'de yayımlandığı ve yürürlüğe girdiği bildirildi. Alınan karar gereği İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımalar ile birlikte köprü ve otoyollar da Ramazan Bayramı süreci boyunca ücretsiz olarak sağlanacak.

Hükümetten vatandaşa bayram için köprü ve otoyollara ücretsiz tarife!

Ramazan Bayramı ve aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) sorumluluğunda olan otoyol ve köprülerden geçiş ücreti alınmayacak. Hükümet tarafından alınan ve Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe giren karar Yap-İşlet-Devret projelerinde uygulanmayacak.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından işletilen bazı mal ve hizmetlerden ücretsiz ya da indirimli olarak yararlanacakların belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete'de yayımlandığı bildirildi.

20 NİSAN'DAN 24 NİSAN'A KADAR ÜCRETSİZ OLACAK

Hükümetten vatandaşa bayram için köprü ve otoyollara ücretsiz tarife

Ramazan Bayramı ile birlikte aynı zamana denk gelen 23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesiyle 20 Nisan Perşembe günü saat 00:00'dan başlayarak 24 Nisan Pazartesi sabahı saat 07:00'ye kadar olan süre içerisinde 3996 sayılı Kanun kapsamı içinde yer alan Yap-İşlet-Devret projeleri haricinde Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlı otoyol hak sahipleri herhangi bir ücret ödemeyecek.

Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro, Başkentray ve İZBAN seferlerinin ise 21 Nisan Cuma günü saat 00:00'dan başlayarak 23 Nisan Pazar günü saatler 24:00'ü gösterene kadar ve dağıtım hizmetleri Belediyelerle beraber bunların birlik ve kurum ve kuruluşları tarafından sağlanan toplu taşımalar da ücretsiz olarak hizmet verecek.