İBB meclisinde 'Cami Satmayız' kavgası! AKP'liler ve CHP'liler birbirine girdi..

İBB meclisinin Nisan ayı oturumuna milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. AK Parti'nin Grup Başkanvekili olarak İBB meclisinde yer alan Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önünde konuşurken CHP saflarından "Camiyi sattınız" sesleri yükseldi. O sırada mecliste bulunanlar arasında tansiyon bir anda yükselirken üyeler birbirlerine girdiler.

İBB meclisinde 'Cami Satmayız' kavgası! AKP'liler ve CHP'liler birbirine girdi..

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimler yaklaşırken yurdun farklı yerlerini ziyaretlerini sürüdürüyor. İmamoğlu, seçim çalışmaları nedeniyle İBB'in Nisan ayı oturumuna katılmadı.

İMAMOĞLU'NU ELEŞTİRİLDİ, TANSİYONLAR BİR ANDA YÜKSELDİ

AK Parti'nin İBB meclisin Grup Başkanvekili olarak bulunan Tevfik Göksu, İBB Başkanı İmmaoğlu'nu eleştirmeye başladı. Göksu'nun sert eleştirileri devam ederken CHP'li yetkililerin sözleri ise salonda tansiyonu iyice yükseltti.

İBB meclisinde 'Cami Satmayız' kavgası

Tevfik Göksu, "İBB'nin sözde demokrat olan başkanı meclisten gitti. Belediye başkanının durması, dinlemesi ve katılması gereken bir meclis bulunyor ve faaliyet raporu kurulu var. İBB, başkan yardımcısını kibarca dinlemeyen İBB başkanını yönetim kuruluna katılmadı ve bıraktı gitti. Gerçeklerle yüzleşmekten korktuğunu söyleyebilirim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, yaptığı sunumlarda halkın denetleyebileceği şeffaf bir metropolden bahsetti. Resmi olarak bu meclisin seçtiği komisyon üyeleri tarafından sorulan sorulara bile cevap vermiyorsunuz? Liyakatten, adaletten bahsediyor vay canına” diye konuştu.ü

Göksu'nun İBB Başkanı İmamoğlu'na yaptığı konuşmada CHP saflarından "Camiyi sattınız" sesleri yükselmeye başladı.

İBB meclisinde 'Cami Satmayız' kavgası

"BİZ CAMİ SATMAYIZ"

Bu sözlerin hemen ardından mecliste tansiyon yükselirken Göksu devam etti, “Diğer ittifak ortakları ne diyor, arka kapıda, dış kapıda söz verdiğinizi neden söylemiyorsunuz? Yüzde 15'i de oradan alacak. Yani liyakat diyecekler liyakat nerede CHP adalet olacak mı? Zamana aykırıdır. Metro bölgesinde ne kadar sattınız? Cami yapacağız merak etmeyin. Önümüzdeki günlerde buraya bir gündem getirin konuşalım, bu sözde gündeme dönmediğiniz sürece o gündem gerçekleşmez. Elinden gelenin en iyisini dene. Git al. Sınırını bileceksin. Sonsuz. Biz cami satmıyoruz, cami yapıyoruz. Siz, Camiyi yıkıyorsunuz.”

AKP VE CHP'LİLER BİRBİRLERİNE GİRDİ

Karşılıklı atışmalar salondaki gerginliği daha da artıtıken AKP'li ve CHP'li üyelerin birbirlerine saldırmaya başladıkları görüldü. Çıkan tartışma sonrası meclis oturumuna ara verilmesi kararı alındı.