İlk tur sonuçlarını bilen anketçi Hakan Bayrakçı'dan ikinci tur tahmini!

İkinci turda Sinan Oğan'ın taraf kararını açıklaması sonrası Sonar Araştırma'nın CEO'su Hakan Bayrakçı, seçimlerin ikinci turunda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu için beklenen oy dağılımını açıkladı.

İlk tur sonuçlarını bilen anketçi Hakan Bayrakçı'dan ikinci tur tahmini!

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ATA İttifakı'da cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılan Sinan Oğan, dün bir açıklama yaptı. Oğan, başkanlık sisteminin istikrarına dayalı olarak, Temsilciler Meclisi ve Cumhurbaşkanı'nın aynı ittifak liderliğinde olmasının önemine dikkat çekti.

Sinan Oğan, basın açıklamasında"Milli Koalisyon, 20 yıldır iktidarda olan, inandırıcı bir gelecek tasavvuru sunamayan ve her şeyden önemlisi meclis çoğunluğunu sağlayamayan ve çok büyük kayıplar yaşayan Cumhur Koalisyonu karşısında yeterince başarılı olamadı. İstikrar unsuru, "Hiçbir zeminde pazarlık yapmıyoruz, kimseden yükümlülük istemiyoruz. Yaklaşımımız tamamen ilkeler çerçevesindedir” ifadelerini kullandı.

Birinci tur seçimleri en iyi tahminini ortaya çıkaran Sonar Araştırma'nın CEO'su Hakan Bayrakçı, gazeteci Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge adlı programa katıldı. Bayrakçı, Sinan Oğan'ın yeni taraf kararını da değerlendirdi.

İlk tur sonuçlarını bilen anketçi Hakan Bayrakçı'dan ikinci tur tahmini!

"POLİTİKALARININ GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRMEK ÖNEMLİ"

Hakan Bayrakçı, programda yaptığı konuşmasında; “Sinan Bey olsun Ümit Bey hangi partiden destek alırsa alsın bu 5.17 adres 0.1-0.2 yayın yapacak ve çok değişmeyecek. Bu açıklamalarla birlikte kendi siyasi geleceklerini şekillendirmede çok önemlidir. Ümit Bey taraf olmadan kaldığı sürede kendisinin ve ekibinin bir geleceği olacaktır. Sana nereye gideceğini söyleyeyim. Bu 5.2, 4.1 Tayyip Erdoğan'a dönüşüyor. Bu dağılımı çok değiştiren bir açıklama yok. Açıklama, yalnızca kendi siyasi gelecekteki konumları için önemlidir." dedi.

Bayrakçı konuşmasının devamında "Kemal Bey'in aldığı 45 sayısını kısaca incelememe izin verin. HDP'ye 10, CHP'ye 25, İYİ Parti'ye 10 puan var, başkası olsa daha iyi olur diyerek oy kullandı. Bu 10 puan son derece rahatsız edici ve sinir bozucu oy kullandı. 10 puan yine bir merkez sağ seçmeni. Bu seçmen yine oy kullanacak ama bu ikinci turdan sonra sanki seçim netleşmiş gibi daha depresif bir ruh haliyle oy kullanabilir ve sandığa bile gitmeyebilirler. Meral ben söyledim der, gel hesabını gör der. Kemal Bey'in ürünü bu beyler ikinci turda 46 oy oranı aldım diyecek. İkisinin de söyleyecekleri var. Meral Hanım ben demiştim diyecek.” ifadelerini kullandı.

Bayrakçı, katılımı tahmin ederken, “O gece katılımın düşeceğini düşünmüyorum. Muhalefet yine umut verirse muhalefetin katılımı artar, iktidar rehavete kapılmamalısınız derse katılım artar” dedi.