İspanya ve Polonya'da seçim tamamlandı! Oy pusulaları kuryelerle İstanbul'a geliyor..

Türkiye'de 14 Mayıs seçimleri için oy verme süreci birçok yerde sona erdi. Bu arada 1.666.824 seçmen yurt dışı acente ve gümrüklerde oy kullandı. İspanya ve Polonya'dan gelen Türk vatandaşlarının oylarını içeren oy pusulaları diplomatik kurye ile İstanbul'a doğru yola çıktı.

İspanya ve Polonya'da seçim tamamlandı! Oy pusulaları kuryelerle İstanbul'a geliyor..

Avrupa ve Türkiye'de 14 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan cumgurbşkanlığı ve 28. dönem parlamento seçimleri için oy verme süreci büyük ölçüde tamamlandı. 12 ülkede 14 Mayıs'taki Türkiye cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için oy kullanma işlemleri sonunda sandıklar kapatıldı.

OYLAR KONSOLOSLUKTA MUHAFAZA EDİLDİ

İspanya ve Polonya'da seçim tamamlandı! Oy pusulaları kuryelerle İstanbul'a geliyor

5-7 Mayıs tarihleri ​​arasında Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği ile birlikte Barselona Başkonsolosluğu'nda oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. İspanya'da, Madrid'de 2.673 ve Barselona'da 3.000 kayıtlı 5.838 seçmenle, seçmen katılımı yaklaşık yüzde 55 oldu.

Rahat ve sorunsuz bir oylama sürecinin sonrasında sandıklarda toplanan oylar diplomatik torbalara konularak paketlenip mühürlendi ve gece boyunca Madrid Büyükelçiliği'nde ve Barselona Başkonsolosluğu'nda saklandı.,

DİPLOMATİK KURYELERLE GELİYOR

Sabah saatlerinde havalimanına götürülen sandıklar, diplomatik kurye ile Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul seferlerini yürüttüğü uçağa yüklendi. Oy pusulaları Türkiye'ye teslim edildikten sonra kolluk kuvvetlerinin gözetiminde Yurtdışı İlçe Seçim Komisyonuna götürülecek.

Bu arada, 1484 seçmenin kayıtlı olduğu ve ilk kez seçimlerin yapıldığı Portekiz'de, Lizbon'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde kullanılan oy pusulalarının kullanıldığı oy pusulaları, Lizbon-İstanbul üzerinden aynı güzergahtan ülkeye gönderilecek.