İLK BAŞTA 34 KEDİNİN ÖLÜSÜ BULUNDU
Tüyleri diken diken eden olayda, aralarında sadece yabani kedilerin değil, sokakta dolaşan evcil kedilerin de bulunduğu 34 kedinin telef olduğu söyleniyor. haber verilmesi üzerine bölgeye polis ekipleri ile birlikte Kadıköy Belediyesi'ne ait ekipler de sevk edildi. Ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de bölgede incelemeler başlattı.
Çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, olaya ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlatmaya karar verdi. İlçenin tarım departmanından bir ekip, ölü kedilerden örnekler aldı ve test için laboratuvara gönderdi.
"MAHALLELİ OLARAK OLAYA DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ"
Kalamış semtinde faaliyet gösteren restoran sahibi Instagram sayfası üzerinden şöyle bir açıklama yayınladı: “Güncel tahminlere göre bugün Rüştiye Sokak'ta 34 kedi öldürüldü. Sayının artmaya devam ettiğini öğrendik. Severek baktığımız ve komşularımızdan uzak durduğumuz kedilerimiz dün bazı kişilerce zehirlendi. 20 yıldır Rüştiye Sokak'ta böyle bir şey yaşanmadı. Bu ilk kez oldu..
Kanalizasyon hatları kediler için o kadar güvenlidir ki, birçok evcil kedi bile evlerini terk edip evlerine dönmüştür. Ne yazık ki, birkaç evcil kedi bu sabah eve dönmedi. Biz mahalleli olarak yaşanan bu kötü olaya dikkat çekmeye çalışıyoruz. Amacımız emniyet ve savcılık aracılığıyla gereğini yapmaktır. Tüm hayvanseverlerin mahalle halkının yanında olacağından eminiz." Diğer taraftan 'Hayvanseverler Derneği' ise öldürülen kedi sayısının 43'e ulaştığını duyurdu.