İYİ Partili isimden 'İttifak itirafı': '28 Mayıs itibari ile bitmiştir!'

İYİ Parti'nin genel sekreterlik görevini yürüten Uğur Poyraz, bugün yaptığı bir açıklamada Millet İttifakı'nın bir seçim koalisyonu olduğunu ve 28 Mayıs itibariyle seçim koalisyonu sona erdiğini söyledi.

İYİ Partili isimden 'İttifak itirafı': '28 Mayıs itibari ile bitmiştir!'

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından İYİ Parti'de kayda değer bir çıkış yaşandı. İYİ Parti'nin genel sekreterlik görevini yürüten Uğur Poyraz, Millet İttifakı hakkında önemli açıklamalar yaptı ve 28 Mayıs itibariyle seçim koalisyonunun sona erdiği ifade etti.

Uğur Poyraz, 6 partinin birleşmesi ile kurulan Millet İttifakı'nın aslında bir seçim koalisyonu olduğunu vurguladı ve konuşmasında Seçim bittiğinde koalisyon durumu ortadan kalkmış olur. 14 Mayıs seçimi bitti, koalisyon kapandı, seçim bitti. Tüm taraflar ortak adayımız olan Kemal Kılıçdaroğlu için mücadele etti. 28 Mayıs itibariyle seçim koalisyonu sona erdi" ifadelerini kullandı.

İYİ Partili isimden 'İttifak itirafı' '28 Mayıs itibari ile bitmiştir!'

"BU BİR YORUM DEĞİLDİR!"

“Bunun üzerine bazı gazeteci ve yorumcular 'İYİ Parti seçimi bitti, koalisyon bitti' diyebilirler. u bir yorum değildir. Bu teknik bir durum" şeklinde konuşan Uğur Poyraz, “Seçim kanunu ve Anayasa Değişikliği Kanunu ile getirilen seçim kanunu konusunda yeniyseniz. Bu durumu yorum olarak sunarak insanları manipüle ediyorsunuz. Seçimin bittiği gün koalisyon da biter” dedi.