Kadıköy'de 21 yaşındaki genç 'Yanıma oturma' cinayetine kurban gitti!

İstanbul'da korkunç bir olay yaşandı. Karaköy'de meydana gelen olayda sahilde kız arkadaşıyla bankta oturmaya çalıştığı sırada 21 yaşındaki genç, yanına oturmamasını söyleyen biri tarafından kalbinden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan gencin hayatını kaybettiği öğrenildi. Kaçan saldırganlar, gencin arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Firar eden E.K. iizmli cinayet zanlısı polis tarafından gözaltına alındı

Kadıköy'de 21 yaşındaki genç 'Yanıma oturma' cinayetine kurban gitti!

Olay, Ramazan Bayramı'nın ilk günü saat 20.30 sularında Beyoğlu Karaköy Halıcı metro köprüsü altında gerçekleşti. Olay yerinden edinilen bilgilere göre 21 yaşında olduğu öğrenilen Muhammed Kaya isimli bir genç sevgilisiyle köprünün altındaki sete oturmak istedi. Ama bankta oturan kişi, "Buraya oturma" diyerek gence gitmesini söyledi. Genç adamın tepkisi sonucu kendisi ile arasında bir tartışma başladı. Çıkan kavgada bıçağı çeken kişi, Muhammed Kaya'ya bıçakla saldırdı. Genç adam sevgilisinin gözleri önünde kanlar içinde yere yığılırken saldırgan genci yerde bir kaç kez daha bıçakladı.

“BANKA OTURMA” KAVGASI KANLI BİTTİ

Genç kanlar içinde yere düşerken saldırgan bıçağı denize atarak kaçtı. Sevdiği kişinin çığlıklarını duyan gencin birkaç arkadaşı, yaklaşık 200 metre kadar uzaklarında olan ve kaçmaya çalışan saldırganı kovaladılar ve yakaladıktan sonra darp ettiler. Bu sırada vatandaşlar araya girdiler. O sırada yaralanan saldırgan Galata Köprüsü üzerindeki bir restorana girdikten sonra tekrar kaçarak ortadan kayboldu.

KALBİNDEN BIÇAKLANDIĞI ANLAŞILAN GENÇ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan genç, bir yakınının haber vermesi üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan gencin doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği bildirildi.

Yaşanan o anların kameralara yansıdığı anlaşılırken görüntülerde saldırgan genci bıçaklamasının hemen ardından kaçtığı, bölgede bir arkadaşı tarafından yakalandığı, çıkan arbedede darp edildiği ve daha sonra da kaçtığı ortaya çıktı.

Olayın ardından iş yerine giden Beyoğlu İlçe Polis Karakolu Asayiş Şube Müdürlüğü'nden bir polis memuru, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Beyoğlu'nda polis çalışması kapsamında bıçakladığı gencin arkadaşları tarafından darp edilen şahıs, Galata Köprüsü'ndeki balık lokantasına girdiği ve burada A.Y. isimli biriyle konuştuktan sonra lavaboya girdiğini ve daha sonrasında da kaçtığını belirledi. Devam ettirilen çalışmalarda adının E.K. olduğu tespit edilen 23 yaşındaki katil zanlısının yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Beyoğlu Asayiş Şubesi, şahsın Taksim'de olduğunu öğrendi. Adamın adresine giden polis, şahsı kaçmaya çalışırken buldu. Gözaltına alınarak polis merkezine götürülen E.K.'nin ifadesinde olayı kendisinin işlediğini ve gencin kendisine küfürler yağdırdığını söylediği öğrenildi. Yargılamanın tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen E.K., daha önce çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi.